急,4W分泌物發現少少粉紅色

baileysonline
|

尋晚半夜去廁所發覺分泌物有少少粉紅色,瞓醒又有少少,抹先見到,腰有D酸,係咪有事?
4w係咪就算去私家照都照唔到,咩都做唔到?
好擔心
yannylam1314
|
我剛剛有左果時都係咁,好似係正常架
|
yannylam1314 發表於 18-12-6 12:41
我剛剛有左果時都係咁,好似係正常架

多謝你覆我!你果陣幾week?最後有冇去睇醫生啊?我現在訓床休息中,好驚去廁所見到有血
|
baileysonline 發表於 18-12-6 12:54
多謝你覆我!你果陣幾week?最後有冇去睇醫生啊?我現在訓床休息中,好驚去廁所見到有血
...

果陣大概4-5weeks,去完toilet有少少淺粉紅色,又試過啡,不過係少量。所以諗住係著床血之類。。
我無睇醫生阿。到8weeks先去照心跳。bb而家15weeks好健康 ☺☺
我要做媽媽
|
4w真係咩都做唔到架,我建議你好好休息
|
yannylam1314 發表於 18-12-6 13:18
果陣大概4-5weeks,去完toilet有少少淺粉紅色,又試過啡,不過係少量。所以諗住係著床血之類。。
我無睇醫 ...

頭先去完toilet 抹又有好似黃黃地帶少少啡分泌物,希望無事啦,聽你咁講都有返D信心,多謝你,祝你BB繼續健康成長痴實你
|
我要做媽媽 發表於 18-12-6 13:51
4w真係咩都做唔到架,我建議你好好休息

我會,多謝你,可能會去睇中醫食下安胎藥
plng1215
|
baileysonline 發表於 18-12-6 14:04
頭先去完toilet 抹又有好似黃黃地帶少少啡分泌物,希望無事啦,聽你咁講都有返D信心,多謝你,祝你BB繼續 ...

我之前都試過一次咁,要休息下同保黃體
應該會無事唔使擔心
|
baileysonline 發表於 18-12-6 14:04
頭先去完toilet 抹又有好似黃黃地帶少少啡分泌物,希望無事啦,聽你咁講都有返D信心,多謝你,祝你BB繼續 ...

多謝,你都係,休息多d唔好操勞
2015tinamama
|
我上一胎由5WEEK開始流啡, 流到10WEEKS, 照過CHECK過話子宮出血, 但又話多數子宮出血有9成都無影響的貽兒發的, 醫生話EVEN唔正常大量出血都無野可以做, 只係放鬆心情, 休息多D
hamsterma
|
baileysonline 發表於 18-12-6 11:48
尋晚半夜去廁所發覺分泌物有少少粉紅色,瞓醒又有少少,抹先見到,腰有D酸,係咪有事?
4w係咪就算去私家照 ...

有無去睇醫生?醫生點講
|
hamsterma 發表於 18-12-7 13:41
有無去睇醫生?醫生點講

睇左中醫食緊安胎藥,已經無流啡,約左下星期睇醫生,希望冇事
RubyYu07
|
呢個時期應該多臥床休息!
bchuma
|
baileysonline 發表於 18-12-6 11:48
4w係咪就算去私家照 ...

臥床 不需要太擔心
yingying93
|
我上星期留埋鮮紅色既血,仲要唔算少,睇完醫生好彩無事,話食藥補返黃體同休息多d就ok(emoji)
haha748494
|
暫時先臥床休息,心情放輕鬆D.
|
睇左醫生,照到胎囊,不過見到胎囊底附近有血,醫生開左安胎藥,叫我多休息!唉好擔心,希望痴實