自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

joannakwanb 發表於 18-12-6 13:30
作為一個媽媽,最想見到嘅就係小朋友幸福成長,見証住佢每一日嘅轉變
但係為左供層樓,一定要公一份婆一份 ...

你講既所有野,簡直係我呢幾年既寫照。但我忙得開心。

不過見到仔女痴姐姐,我會感恩起碼我知姐姐鍚佢地。我可無後顧之憂去打拼。。
好彩我仲訓到,基本上訓覺、沖涼、聽歌、運動,是我休息的時間。
我既家人,佢地帶比我既所有野,係錢都買唔到。

珍珠宮

回覆樓主:

圍城啊圍城,你睇我好我睇你好za

伯爵府

想生BB熱投

唔會,腦補一下就得
I am Agent P

珍珠宮

我好欣賞盡責的在職媽媽!
你小朋友一定感受到你的愛,漸漸長大亦會明白你的付出,加油

水晶宮

作為一個媽媽,最想見到嘅就係小朋友幸福成長,見証住佢每一日嘅轉變

有得揀緊想做ftm, 但亦有好多人唔鍾意湊,有錢有得諗,冇錢真係要做,唔係點生存,不過而家好多人只生不湊不理,唔知生黎做咩

APIGMA    發表於 18-12-12 16:57

禁止訪問

水晶宮

唔知你2個小朋友幾大,但既然覺得唔開心,可以試下從今天改變!
分享小小,我也是wkm, 無工人,囡每晚接回家,我放工回家都8點了,仲要處理一堆家務+處理自己,但幾累都好,我每晚都會用超過15分鐘時間同囡睇書+玩具,放假更加親力親為湊,我從來唔覺得返工會錯過我囡嘅成長,亦唔覺得囡唔痴我,但返工令我可以提供更優質嘅生活比屋企人,亦令老公無咁大壓力!
而你覺得生完極速衰老,試下多做運力,睇中醫調理,亦可做多d facial !

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我夠係啦,返到去見到個仔只掛住打機,打機

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

littlefunpig 發表於 18-12-6 18:01
其實真係無曬自己既時間⋯⋯ 將所有時間俾曬家庭

我諗佢連電話都無時間睇

我又無唸過,我只覺得自己好懶
但煮野織野車野,對佢黎講係娛樂

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

blackberry 發表於 18-12-6 15:18
有時ftm 都唔一定感情好,溝通重質不重量

True!
我媽係FTM,係虎媽,脾氣又唔好成日喊打喊殺,份人又宅無朋友無娛樂
幾十年後仔女結晒婚,同老公感情被柴米油鹽磨到見底,同一屋簷下都無溝通
我話過唔會步佢後塵,子女溝通要珍惜,同c6感情要培養,自己事業要做好,人生路仲有好長呀

男爵府

回覆樓主:

wm 冇工人,可能由細到大都同我哋訓,好痴我哋,佢bb 個陣我有介意陪唔到佢成長, 但而家返全日幼稚園,我係唔係ftm 都唔大分別啦。

之前住新界,為左增加相處時間,搬左出九龍,每日多兩個鐘用

男爵府

Charlotte_mom 發表於 18-12-6 14:43
我都係WM,用工人。要同小朋友建立關係,係要付出時間心機
講得白d,下欄野俾工人做,講故事陪沖涼落街玩, ...

認同,我都係咁。
放工同放假時我同老公會親力親為,姐姐就主力家務。所以我每日都好攰。

禁止訪問

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

努力

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

加油

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Charlotte_mom 發表於 18-12-6 18:40
我又無唸過,我只覺得自己好懶
但煮野織野車野,對佢黎講係娛樂
...

咁我更加懶,我淨係唔想無曬自己,所有時間為老公仔囡家庭

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Charlotte_mom 發表於 18-12-6 18:44

True!

王國長老

littlefunpig 發表於 18-12-6 19:50
咁我更加懶,我淨係唔想無曬自己,所有時間為老公仔囡家庭

自己開心,一家開心,咁咪得囉

翡翠宮

cyyiu 發表於 18-12-6 18:37
唔知你2個小朋友幾大,但既然覺得唔開心,可以試下從今天改變!
分享小小,我也是wkm, 無工人,囡每晚接回 ...

Wkm 無工人真係好辛苦,放工仲有堆家務做

人都顛

首頁
12345...7

尾頁

跳至