親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

elysianfields 發表於 18-12-11 15:55
我都望到喇
我一早BOOK了package, 宜家發現自己book大明平D, 好似計埋教練都平過book 3日2夜滑雪pac ...
會.. 到時會BOOK,但我4日3夜. 所以之前已經BOOK左一日教練. 貴過大明本身的教練. 但懶得搞退款.
本身我參加WINTERFRIEND PKG又包左半日私人班, 我諗我最多都係BOOK多一日教練.

我好自由的. BOOK 唔到就去SNOWYLAND, 或者玩入面其他活動.

你有冇搵多間格下價? 間間包既野都唔同.

男爵府

Book了TK, 無格過價. 早幾個月check時大明未有房價, 直至今日睇發現放了房, 平過TK package係擔心自己book的話, 所有野去到要自己摸索, 如果到時BOOK不到教練, 小朋友會不開心

大宅

elysianfields 發表於 18-12-11 16:17
Book了TK, 無格過價. 早幾個月check時大明未有房價, 直至今日睇發現放了房, 平過TK package係擔心自己book ...
你JOIN PKG, 都係只包半日教練.. TK應該係大班
你可以問TK的SKI 私人班教練多少錢. TK 有凈教練BOOK的.

大宅

elysianfields 發表於 18-12-11 16:17
Book了TK, 無格過價. 早幾個月check時大明未有房價, 直至今日睇發現放了房, 平過TK package係擔心自己book ...
你可以問TK的SKI 私人班教練多少錢. TK 有凈教練BOOK的.

男爵府

粟米沙律 發表於 18-12-11 17:05

今天發現有了剩房book, 太突然了
今晚做下research先再決定
麻煩你

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

elysianfields 發表於 18-12-11 15:55
我都望到喇
我一早BOOK了package, 宜家發現自己book大明平D, 好似計埋教練都平過book 3日2夜滑雪pac ...

我格過價, 之前已book 3日兩夜, 如果改book兩日1夜+1晚酒店+1day 滑雪package, 結果都平唔到! 除非最後1日唔玩滑雪!
放下自在

大宅

Adult ski rental 32000, kids 25000 (10:30-16:30)
即係2大2細3日租金是342000
酒店每晚包早餐183600,2夜是367200
即是3日2夜,酒店+ gear = 709200 won, = 5千港元有找
Shuttle from to seoul 本身大明有免費的,在弘大和明洞上落車

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

粟米沙律 發表於 18-12-11 23:30
Adult ski rental 32000, kids 25000 (10:30-16:30)
酒店每晚包早餐183600,2夜 ...

咦~咁睇又好平喎
睇左我想去既第一晚無房

象牙宮

回覆樓主:

我啱啱發現大明有free shuttle去南怡島/ 春川地方, 請問大家有無人坐過?
本身我係諗住有日day tour去, 如果大明房唔貴, 可以自己book多晚, 再自己坐大明車去
放下自在

大宅

粟米沙律 發表於 18-12-11 23:30
酒店每晚包早餐183600,2夜 ...

請問你跟哪位職員book, 我去四日三夜,包兩日私人教練及滑雪,一樣2大2小,要成210萬won,我仲要係九月嗰陣book(emoji)

珍珠宮

cattz288 發表於 18-12-12 20:16
我啱啱發現大明有free shuttle去南怡島/ 春川地方, 請問大家有無人坐過?
本身我係諗住有日day tour去, 如果 ...

呢度?

象牙宮

youhello507 發表於 18-12-12 23:26
呢度?

搵到中文版喇! 唔係春川喎!
咁睇應該淨係玩南怡島!

放下自在

大宅

cattz288 發表於 18-12-12 18:20

咦~咁睇又好平喎
睇左我想去既第一晚無房
不用自己BOOK. 搵AGENT.

無論TK 或WINTERFRIENDS, 你都可以要求其中一日只要房, 唔要SKI

我就係咁..4日3夜 PKG , 其中一日只要房, 諗住一係玩渡假村內設施, 一係坐FREE SHUTTLE去南怡島.
連續幾日滑雪係會好攰的...

如果收得貴, 你可以EMAIL去大明度BOOK房, 就算官網冇, 都可以SEND EMAIL去問. 覆得好快.

象牙宮

粟米沙律 發表於 18-12-13 11:45

無論TK 或WINTERFRIENDS, 你都可以要求其中一日只要房, 唔要SKI

原來可以咁! 謝謝
放下自在

男爵府

畀面勳章

粟米沙律 發表於 18-12-7 11:33
我轉左呔了.... 原本跟TK...
但無聊搵winterfriends 報價.. 嘩...平好多...

TK 退錢有咩手續,快嗎?

大宅

momodolop 發表於 18-12-18 14:27
TK 退錢有咩手續,快嗎?
whatsapp同佢講, 一星期內退款

男爵府

畀面勳章

粟米沙律 發表於 18-12-19 10:24
whatsapp同佢講, 一星期內退款

thanks

男爵府

粟米沙律 發表於 18-12-13 11:45

我 booked TK 3d2n, 比哂$了,如果我第3日唔滑雪,唔要 equipment, 你估有冇得退款 le?

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

大宅

Tigerpooh 發表於 18-12-31 12:15
我 booked TK 3d2n, 比哂$了,如果我第3日唔滑雪,唔要 equipment, 你估有冇得退款 le?
...
冇得咁樣退, 一係全部退晒, 因為我問過.
所以我即刻搞全數退款, 然後轉WINTERFRIENDS

男爵府

粟米沙律 發表於 18-12-31 12:21
冇得咁樣退, 一係全部退晒, 因為我問過.
所以我即刻搞全數退款, 然後轉WINTERFRIENDS

Oic, thx(emoji)

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

首頁

尾頁

跳至