自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

MsAudreyK 發表於 18-12-7 00:26
我去開果間順豐站熟左就幾好,唔駛拆開 d 件睇。之前見順路去服務中心寄,超煩,件件都話要入盒即 $28 (平 ...

我入盒不嬲都28到付,今次我寄付收我38,我平時寄開個間都熟知$28,今次呢間超唔得,真係海鮮價

大宅

Hehemum 發表於 18-12-7 00:30
我入盒不嬲都28到付,今次我寄付收我38,我平時寄開個間都熟知$28,今次呢間超唔得,真係海鮮價:an ...

有 d 順豐職員真係好賤,上次賣家寄野俾我到付,明明好細盒,入到中袋。順豐職員夾硬入左大袋,我要俾 $22,白白俾多 $7,激死我

子爵府

MsAudreyK 發表於 18-12-7 00:36
有 d 順豐職員真係好賤,上次賣家寄野俾我到付,明明好細盒,入到中袋。順豐職員夾硬入左大袋,我要俾 $22 ...

就係囉,好過份,所以今次真係好忟要呻

子爵府

MsAudreyK 發表於 18-12-7 00:29
你可以擰返張單叫佢退 $10。我今日寄完,最細盒收 $28。

日日新鮮,今日打去問點解收$38,佢哋搞一大輪話驚唔肯定入唔入到智能櫃(我平時都入到)之後又話入唔到就派送要收$38,如果唔使派先破例退返錢比我,即係無標準,係咪都食你價仲諗住唔退,後來我話算,豪比佢唔好搞咁多,同我送上門,因為$38包上門,剛收到收件人話要再收佢$20派送,真係人都癲,亂收費,如果收件個人唔清楚又袋多$20,簡直騙財集團

大宅

Hehemum 發表於 18-12-7 21:03
日日新鮮,今日打去問點解收$38,佢哋搞一大輪話驚唔肯定入唔入到智能櫃(我平時都入到)之後又話 ...

網頁寫明中同大盒先入唔到智能櫃 (* 順豐盒子 5 號及 6 號箱不適用於順便智能櫃取件。) 細既 3 號盒入到智能櫃喎,我成日都寄,10KG 以內只收 $28,你果間順豐站真係亂黎。下次問下運費先俾錢,我寄開果間職員好好,唔會收貴。另外,本地件派住宅一直要收 $20 附加費,派公司就唔駛,所以我多數去順豐站擰,唔駛俾附加費。

大宅

退衫返大陸填單好煩

子爵府

MsAudreyK 發表於 18-12-7 21:13
網頁寫明中同大盒先入唔到智能櫃 (* 順豐盒子 5 號及 6 號箱不適用於順便智能櫃取件。) 細既 3 號盒入到智 ...

我係3號盒,我今日打去問$28同$38分別,佢話$38包派送,所以我先改,佢講到好恩待我,入到櫃破例退比我,跟住同佢講就派送唔好退錢,佢無話要再收$20,完全唔合理,佢講我會拒絕派件

子爵府

BEBEkawaii 發表於 18-12-7 21:15
退衫返大陸填單好煩

所以成日排晒隊

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

Hehemum 發表於 18-12-6 20:49
係,你睇下佢嘅優惠,唔係人人知,最搞笑10kg以下的順豐盒子,$38同$28任佢講

http://origin.sf-express. ...

唔講唔知

子爵府

回覆樓主:

我都好唔滿意呢間 但好似無第二間揀
不過職員話下年可能會取消盒子

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

musiccisum 發表於 18-12-7 22:37
...

取消盒子即係咩意思呀?
唔再可以入箱寄野嗎?

子爵府

musiccisum 發表於 18-12-7 22:37
...

職員話1月1日取消順豐盒子優惠

子爵府

yokulami 發表於 18-12-7 23:03
取消盒子即係咩意思呀?
唔再可以入箱寄野嗎?

可以用盒寄但無特優了

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

係,原來有點煩。
我樓下既staff都算好聲氣、不過真係唔知咩入盒唔入盒.

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

係呀,成日夾硬用大箱收貴D
---生命無價,請支持領養---

大宅

但我找不到代替品。

男爵府

熱血勳章

MsAudreyK 發表於 18-12-7 00:36
有 d 順豐職員真係好賤,上次賣家寄野俾我到付,明明好細盒,入到中袋。順豐職員夾硬入左大袋,我要俾 $22 ...

me too
個袋大過件貨一倍!!!
明明只需俾$15,就格硬要我俾$22!

男爵府

lemon.yman 發表於 18-12-8 00:29
me too
個袋大過件貨一倍!!!
明明只需俾$15,就格硬要我俾$22!

我都試過,明明D嘢好細好輕,用個袋大到呢。收我22。等我以為22是最低消費

侯爵府

nana888 發表於 18-12-6 22:00
門市d呀姐真係黑住臉咁講野無尾音,不過都明,唔係要佢賣笑,一日甘多人拎件⋯但佢地見到寄慣寄熟既客真係 ...

4xp 果D 都係, 寧願玩電話都唔幫你, 問多句鬼咁惡。 我盡量用智能櫃算。

首頁

尾頁

跳至