網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

是咁的.....在淘寶訂購了浴屏, 打開包裝合共有4片玻璃爛了2塊, 後來再發現廠家做錯了尺寸, 最後只有一塊玻璃可用, 廠家暫時回覆願意補回 其中 3 塊玻璃但運費要我支付 (運費大約500). 我擔心再寄黎香港又錯尺寸或打爛, 想請教各位, 我可不可以拒絕支付費用當沒有購買? 還是該怎樣做? 謝謝!

男爵府

bebeamazing 發表於 18-12-7 00:04
是咁的.....在淘寶訂購了浴屏, 打開包裝合共有4片玻璃爛了2塊, 後來再發現廠家做錯了尺寸, 最後只有一塊玻 ...

當然不可以,你就算搵店小二介入,要全退錢,對方一樣可以要你退貨先會退款。你同賣家再傾下,唔退貨,退一定金額算啦。

子爵府

missvivi 發表於 18-12-7 08:47
當然不可以,你就算搵店小二介入,要全退錢,對方一樣可以要你退貨先會退款。你同賣家再傾下,唔退貨,退 ...

我試試看,謝謝

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

bebeamazing 發表於 18-12-7 08:58
我試試看,謝謝
大家傾好數, 退款。

呢間野包裝, 做工咁差, 無謂再搵佢。

子爵府

wmkcnw 發表於 18-12-8 12:50
大家傾好數, 退款。

呢間野包裝, 做工咁差, 無謂再搵佢。

我覺得自己唔好彩

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

bebeamazing 發表於 18-12-8 13:07
我覺得自己唔好彩
就算香港都會遇到咁清況,何況隔山買牛。

我淘寶預左得8成物品能收貨, 其餘就當作交學費, 或自己唔好彩

子爵府

wmkcnw 發表於 18-12-10 08:05
就算香港都會遇到咁清況,何況隔山買牛。

我淘寶預左得8成物品能收貨, 其餘就當作交學費, 或自己唔好彩

認同

男爵府

玻璃呢類易碎品都敢淘, 佩服

侯爵府

cc4321 發表於 18-12-10 10:12
玻璃呢類易碎品都敢淘, 佩服
我試過淘玻璃茶具(無問題)

又試過淘 超大陶瓷洗手盆, 有卡板夾住。

不過真係好睇彩數。

首頁

尾頁

跳至