母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我上一胎用8004好好用,但早兩日壞咗出現E2字樣,想問係咪冇得整架?

如果8004,8016同The One大家點睇呢? Thanks

複式洋房

yimfion0126 發表於 18-12-7 08:47
我上一胎用8004好好用,但早兩日壞咗出現E2字樣,想問係咪冇得整架?

如果8004,8016同The One大家點睇呢 ...

我上一胎2年前左右用8016,今胎依家用緊the one, 吸力上,我覺得the one勁啲,我只要較最低既度數,10分鐘已經可以泵清

大宅

畀面勳章

MANMAN98 發表於 18-12-7 15:02
我上一胎2年前左右用8016,今胎依家用緊the one, 吸力上,我覺得the one勁啲,我只要較最低既度數,10分鐘 ...

但有shop話The One充4個鐘電只用到1.5至2個鐘。比8016同8004少好多,但唔明點解貴咁多。因為多咗個人化setting?

複式洋房

yimfion0126 發表於 18-12-7 22:28
但有shop話The One充4個鐘電只用到1.5至2個鐘。比8016同8004少好多,但唔明點解貴咁多。因為多咗個人化set ...

我又冇留意差電問題,我不嬲差電會夜晚訓前差電到天光,一日泵4-5次,都用到2日,算可以接受,the one比起8016感覺比較靜,我用8016用左1年就壞左,唔知the one易唔易壞,價錢上真係貴好多,如果我再揀,可能都會買返8016,冇咁貴,泵奶泵慣的話,要多功能都冇咩用,來來去去都係2-3個模式同力度

大宅

畀面勳章

MANMAN98 發表於 18-12-7 22:36
我又冇留意差電問題,我不嬲差電會夜晚訓前差電到天光,一日泵4-5次,都用到2日,算可以接受,the one比起 ...

咁快?我嗰時用8004都用咗2年,到今胎用咗個幾月就壞咗,可能早兩日跌一跌。

有間shop話可以壞機加錢換新,到時望下8004同8016先。因為我用緊部8004都係有3個mode, 好似只係按鍵同螢幕觸摸分別。

伯爵府

MANMAN98 發表於 18-12-7 22:36
我又冇留意差電問題,我不嬲差電會夜晚訓前差電到天光,一日泵4-5次,都用到2日,算可以接受,the one比起 ...
請問係邊到買優合好啲呢? 我見8004同the one, 香港舖賣同淘寶好似差不多價錢, 但8016係淘寶就搵唔到呢個型號. 唔該晒!

複式洋房

Danjunior 發表於 18-12-9 10:39
請問係邊到買優合好啲呢? 我見8004同the one, 香港舖賣同淘寶好似差不多價錢, 但8016係淘寶就搵唔到呢個 ...

我係香港買,價錢其實差唔太遠,而且已經轉左3腳插又有保養

複式洋房

MANMAN98 發表於 18-12-7 15:02
我上一胎2年前左右用8016,今胎依家用緊the one, 吸力上,我覺得the one勁啲,我只要較最低既度數,10分鐘 ...

想問你用咩模式既最低?

複式洋房

Mekopoon 發表於 18-12-14 08:02
想問你用咩模式既最低?

我通常用按摩模式約1分鐘(最低),然後轉用仿生模式,呢2日開始習慣,仿生模式改為lv2

複式洋房

MANMAN98 發表於 18-12-14 08:19
我通常用按摩模式約1分鐘(最低),然後轉用仿生模式,呢2日開始習慣,仿生模式改為lv2
...

Thanks

大宅

yimfion0126 發表於 18-12-7 23:56
咁快?我嗰時用8004都用咗2年,到今胎用咗個幾月就壞咗,可能早兩日跌一跌。

有間shop話可以壞機加錢換新 ...

請問邊間shop可以壞機換新機呀?麻煩pm我呀,我部8016用了10個月左右,早兩日泵泵吓突然停了,拆了電都唔著,插充電佢仲出哂煙,嚇死我啦,我又俾屋企人掉了我張單,真係想喊呀,現在用緊手泵及8004,好明顯,另外兩款泵都冇8016泵得咁快,同清,所以都係想買返8016,唔該你

大宅

畀面勳章

9girls 發表於 18-12-20 09:17
請問邊間shop可以壞機換新機呀?麻煩pm我呀,我部8016用了10個月左右,早兩日泵泵吓突然停了,拆了電都唔 ...

PM咗你,因為我係水貨機所以要咁換。但你香港如果仲有保養,不如試下返鋪頭講返邊日買,睇下佢肯唔肯同你CHECK返RECORD再出單?
我係淨機身換淨機身,見你話會出煙,咁唔知係機身/電池/火牛出事。你問清楚佢,如果唔係,可能買過一部穩陣。因為咁樣換咗部機 佢哋唔包保養架。希望幫到你

大宅

yimfion0126 發表於 18-12-20 16:18
PM咗你,因為我係水貨機所以要咁換。但你香港如果仲有保養,不如試下返鋪頭講返邊日買,睇下佢肯唔肯同你C ...

我部行貨機,不過我冇單,應該都唔會換了,買時講明有問題要有單先可以保,所以想問問你點換機,我仲想keep住餵呀

男爵府

yimfion0126 發表於 18-12-7 08:47

如果8004,8016同The One大家點睇呢 ...

一直用8004,香港三腳行貨。上胎16年7月買,用到17年5、6月疑似火牛/機壞地,差電有時唔得,未完保養成部換過。去到上年9月之後停泵冇用。今胎今年8月再開始用到現在,買多部9成新二手放喺公司用,so far ok。

大宅

畀面勳章

csc1016 發表於 18-12-26 14:05
一直用8004,香港三腳行貨。上胎16年7月買,用到17年5、6月疑似火牛/機壞地,差電有時唔得,未完保養成部 ...

我最後都換返8004 ,都諗住買多部2手放公司

男爵府

yimfion0126 發表於 18-12-26 15:18
我最後都換返8004 ,都諗住買多部2手放公司

我都係買左8004,一定要買多部後備係真既

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊