19年1月會喺法國醫院生B的媽媽揮手區

siyib
|
大家交流下呀

我會O係1月5日入院
距離仲有唔夠一個月
雖然係第二胎, 但都開始緊張啦
tj-family
|
siyib 發表於 18-12-7 12:30
大家交流下呀

我1月9日入院。
我都好緊張下。(emoji)
Bobodragon116
|
Hello 14號入院,好緊張,好似好多野未預備好,啲野未買齊
siyib
|
回覆 tj-family 的帖子

你準備好晒O的物品未呀?
siyib
|
回覆 Bobodragon116 的帖子

我都係呀, 岩岩呢個月先開始努力O的點下要買咩, 好鬼HEA上2星期開始洗BB包被同衫
岩岩星期日先買埋炒米茶同清胎毒既野
|
siyib 發表於 18-12-10 14:47

我都係呀, 岩岩呢個月先開始努力O的點下要買咩, 好鬼HEA上2星期開始洗 ...

你買左咩清胎毒既野呀?
唔知食啲咩好
siyib
|
Bobodragon116 發表於 18-12-11 01:35
你買左咩清胎毒既野呀?
唔知食啲咩好

買左白合蓮子煲腐竹蛋糖既野,同埋呢排訓得唔好就買元肉杞子煲啲寧神安睡野飲下
黎緊買白蓮鬚
你夠35週未?都要開始清喎
|
siyib 發表於 18-12-11 09:25
買左白合蓮子煲腐竹蛋糖既野,同埋呢排訓得唔好就買元肉杞子煲啲寧神安睡野飲下
黎緊買白蓮鬚
你夠35週未 ...

我33 週了,可以開始清胎毒嗎?加百合蓮子去煲腐竹蛋糖水未試過! 我用圓元杞子焗菊花茶好嗎?
siyib
|

通常都到35週先清會好O的, 33/34週我就飲密O的黑芝麻豆漿菊花茶我又無試過喎, 不過之後有飲洋甘菊, 好似無菊花咁寒涼
GinKayanCheng
|
siyib 發表於 18-12-10 14:47

我都係呀, 岩岩呢個月先開始努力O的點下要買咩, 好鬼HEA上2星期開始洗 ...

請問炒米茶係邊到買?
tj-family
|
siyib 發表於 18-12-10 14:46

你準備好晒O的物品未呀?

7788了。
驚唔夠啫。成日形住入院野唔夠用
siyib
|

我好賴呀, 仲未執走佬袋添呀
siyib
|
回覆 GinKayanCheng 的帖子

要自己買材料炒呀~可以O係點點綠買三色米, 再睇下你開刀定順產配合返不同既配料
跟住白獲炒

pandalee888
|
Hello , 我1月7日 法國開刀, 請問可以入谷嗎
little_po_123
|
Hello , 我1月18日 法國開刀, 請問可以入谷嗎
Laupanny
|
1月31法國生 可入group嗎
mamaskylar
|
Laupanny 發表於 19-1-3 22:20
1月31法國生 可入group嗎

me too... 31st Jan :)
Chantalst
|
產後紮肚,歡迎媽媽組團團購,歡迎pm查詢(emoji)
melvinsharon
|
我岩岩1月4日生左 可以入谷?