自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

ice_blue 發表於 18-12-7 18:49
保費一年大約多少?

我由上年$6900,加到$13000,全保

水晶宮

抺茶雪糕 發表於 18-12-7 17:09
其實真係好好操控,我手車普通但揸佢非常得心應手,但重點係揸車嗰個一定要係一個駕駛態度好嘅人,如果覺得 ...

非常非常同意。

Tesla 真係一部好車,我有70%RVG, 我都唔捨得比返架車比 Tesla, 繼續用。

水晶宮

其實真係好好操控,我手車普通但揸佢非常得心應手,但重點係揸車嗰個一定要係一個駕駛態度好嘅人,如果覺得 ...

題外話,初初我出Tesla, 冇乜人出,真係有波子同寶馬想同我練車,佢都chi 膠花,我都費事彩佢,將highway 速度-10, 你慢慢飛車!我繼續龜速行車!

我條命仔好緊要,一家大細要我照顧,我買部車係代歩,唔係練車!所以揸駛態度好重要的。

男爵府

smallb2011 發表於 18-12-7 14:58
是否難操控? 好似比較多意外,今日又一單……因為加速太快?

唔難操控,但的確加速快,如果好勝,好易出事。

男爵府

ice_blue 發表於 18-12-7 18:49
保費一年大約多少?

個個唔同,我今年七千幾。
群組流傳,有師兄 post 張 quotation,十幾萬。
當然冇比,轉另一間,quote 萬幾。

男爵府

wcandtt 發表於 18-12-7 19:08
題外話,初初我出Tesla, 冇乜人出,真係有波子同寶馬想同我練車,佢都chi 膠花,我都費事彩佢,將highway ...

波子寶馬,真係鬥,一定 Tesla 快,我先冇咁儍同佢地玩。好多人唔信 Tesla 快。

子爵府

題外話,初初我出Tesla, 冇乜人出,真係有波子同寶馬想同我練車,佢都chi 膠花,我都費事彩佢,將highway ...

Exactly, 依家都係,有啲車一見到我以為我會同佢鬥快,一係喺後面推,我就keep住慢慢行,或者cut去隔離讓佢自己飛飽佢,安全最緊要

子爵府

wcandtt 發表於 18-12-7 18:55
我由上年$6900,加到$13000,全保

我上年7000幾,今年要萬幾,下年唔知又幾貴,真係多得d亂咁嚟嘅人唔少

子爵府

wcandtt 發表於 18-12-7 18:54
我都唔明 d 人點揸 Tesla, 害到我嘅保費已經升了 double!(冇claim 過)

你揸model S? S 比 X 安全? 多數出意外既都係X喎

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Cara2006 發表於 18-12-7 19:22
個個唔同,我今年七千幾。
群組流傳,有師兄 post 張 quotation,十幾萬。
當然冇比,轉另一間,quote 萬 ...

我估十幾萬應該係AXX quote嘅

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

肯保,不過每年加價越嚟越貴

咁慘!部車年年折舊,不減反加

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我唔係揸Tesla,
但真心覺得Tesla車主手車比較差。

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

soso1227 發表於 18-12-7 23:05
我唔係揸Tesla,
但真心覺得Tesla車主手車比較差。

我都覺

大宅

yucl_hk 發表於 18-12-7 23:24
高登話10個人渣Tesla, 9個都係Pk

我身邊好多朋友都咁講真係驚左佢地

子爵府

我等緊年尾model 3

子爵府

請問邊間買全保平?

水晶宮

smallb2011 發表於 18-12-7 23:00
你揸model S? S 比 X 安全? 多數出意外既都係X喎

我揸S, 應該2架操控差不多!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

有時人揸車係咪好幼稚? 間中見有人有d司機無聊到同機鐵鬥快....

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

肯保,不過每年加價越嚟越貴

新買先6-7000保費
第二年9000
第三年12000
下年唔知駛唔駛20000

首頁
12345...10

尾頁

跳至