到底大肚系咪唔可以坐飛機去旅行

emimi
|
5,6個月去過兩次,自己知自己事,成個孕期行得走得冇嘔過,除左刺身雪糕怕有菌亦冇需要介口
Gomme
|
我過左3個月會去
會坐business ,舒服d
Gomme
|
newspaperhang 發表於 18-12-7 16:32
請問醫生紙係家庭醫生寫,定婦科醫生寫?

婦產科
Bossypig
|
JM幾多個月?
fukuoka_saga
|
成個孕期都不會出國
dc9
|
去啦,喺飛機上面生仔就一世免費搭飛機
mocha20150323
|
我有左都唔知,搭飛機去玩,果時無咩反應所以還好,但返到香港開始黎料,所以睇返自己身體情況,ok咪去咯,小心飲食就得
PrettyCatCat
|
Bossypig 發表於 18-12-7 17:18
JM幾多個月?

冇呀, 因為我見我d朋友好多都大肚照去旅行, 想知道下到底有冇問題, 如果系趁未有去多d
maymay220hk
|
newspaperhang 發表於 18-12-7 16:32
請問醫生紙係家庭醫生寫,定婦科醫生寫?

我系婦科e生
mandy952
|
PrettyCatCat 發表於 18-12-7 15:19
如果買晒機票發現有左, 會取消定照去?

大肚唔受保喎
PrettyCatCat
|
mandy952 發表於 18-12-7 17:54
大肚唔受保喎

保險唔包
櫻花bb
|
冇話可唔可以!但我自己一定唔會咁做
Ytteb
|
睇體質
人人唔同
KarenC
|
櫻花bb 發表於 18-12-7 17:59
冇話可唔可以!但我自己一定唔會咁做

X 2
|
但啲大肚明星成日影啲旅行靚靚相??
LongTimeAgo
|
如果陀得穩其實係ok ge, 不過記得要攞醫生證明
我自己就無搏...去下周邊地方好似澳門咁,就算啦
PCCW2319
|
熱媽 發表於 18-12-7 15:40
我試過明日要飛,今日先知有咗,因為我B B得來不易,决定唔飛。安好胎,5個月時老公再陪我飛
...

當年我都係。 而且仲係去印度(出差), 乜預防針都無打。 現在我仔都22歲啦
怪獸青BB
|
大肚有去,自己衡量
糯米米糍
|
如果係問個人考慮,身體同bb係自己,自己考慮,如果係問航空公司,每間公司不一,如cx就28週以下不用醫療證明,28週以上要,36週以上就唔可board。我當年就因工作關係飛到6個月先收工
Jane1983
|
陀得ok無問題,當年我仲返緊工,都飛唔少。