到底大肚系咪唔可以坐飛機去旅行

Gomme
|
mandy952 發表於 18-12-7 17:54
大肚唔受保喎

有旅遊保for 孕婦,貴d
little_monkey
|
真係因人而異,問醫生同問自己。
btw, 飛一次尤如照一次x ray, 信不信由你
迷你人
|
這個問題好個人的,梗有人講無問題梗有人話有問題,自己分析自己決定啦
pomanlife
|
PrettyCatCat 發表於 18-12-7 15:19
如果買晒機票發現有左, 會取消定照去?

可以,有左4個月都去過泰國
tang0809
|
未夠3個月就唔好,始終未係好穩陣,3~7個月都可以,唔好咁粗勞就得。我之前有左3個月都去旅行,短途,去幾日,放鬆一下
幸福豬師奶
|
PrettyCatCat 發表於 18-12-7 15:19

我陀住7個月都仲有飛 其實好睇你自己身體點 個個都同 有啲有左要訓床添 其實係睇你自己 驚就唔好去 去左有事又唔好賴人就ok 了
good_pig
|
PrettyCatCat 發表於
冇呀, 因為我見我d朋友好多都大肚照去旅行, 想知道下到底有冇問題, 如果系趁未有去多d
...

自己衡量風險
bigbighei
|
岚月亮 發表於 18-12-7 15:27
怕就唔好去,去得就唔好怕

同意
tansyneko
|
人人身體唔同,有D人唔就住求求其其,有D就嘜都怕錫住哂驚嘜驚嘜咁,結果可以唔同,亦可以一樣
無話可說
|
我見好多人陀穩左就飛囉,近近地ok既
umama
|
1. 自己身體
2.老公意見
3. 其他人意見( 如你care既話)
vivi3719
|
睇你本身身體好唔好,同E生傾下得唔得。我當年我醫生唔肯寫纸(我自己身體唔好,大肚時2個E生Mon 住)
有朋友大肚時去短程完全冇嘢,但另一個朋友去完返來就冇咗。
Abbie_mimi
|

一般保險唔包,外地有事入院條數好金
有朋友飛前發現,又係買哂機票,定哂酒店,照去,飛完歐洲,BB 冇心跳,之後多年都冇第二胎,老公冇怪佢,男家有冇就唔知
自己知自己事,考慮吓後果先決定
wmkcnw
|
PrettyCatCat 發表於 18-12-7 15:56
因為我有個朋友有左直至生成碼飛左4次, 每次都系坐廉航, 最後飛個次個肚都成8個月都照飛
...
咁樓主你飛果陣, 預計 bb 幾多個月? 除左外地難找醫療, 真係有事, 你會否內疚一世? 你老公會否怪你?

我就係上機前驗到有左, 諗住去台灣4日, 行程 hea 下無問題。 返到香港, 第2日就見紅無左。 好彩只有我同老公知, 老公都無怪我。

Hazechan1114
|
小心d 是ok 的
MsAudreyK
|
頭 3 個月未陀穩最好唔好,陀穩可以問醫生意見。我大肚 5 個月時搭過飛機,可能氣壓令阿 b 唔舒服。來回全程機佢都係咁踢到落機,平時佢好乖,好少係咁踢架。
PrettyCatCat
|
147741 發表於 18-12-7 18:29
但啲大肚明星成日影啲旅行靚靚相??

系喎, 好靚添
maynjune
|

邊個話唔可以架。。。?
你自己覺得身體狀態掂咪得囉
cakii
|
可以
新用戶
|
我20w時有去過旅行,本身都陀得好好,所以照去,冇問題