美10歲女童校巴欺凌同學,嚴父罰攝氏2度走8公里上學

Lingling2014
|

如果我是她爸爸,如要作出如此懲罰,我會陪著他一起走,相信爭議性不如此大!

https://hk.news.yahoo.com/%E7%BE%8E10%E6%AD%B2%E5%A5%B3%E7%AB%A5%E6%A0%A1%E5%B7%B4%E6%AC%BA%E5%87%8C%E5%90%8C%E5%AD%B8-%E5%9A%B4%E7%88%B6%E7%BD%B0%E6%94%9D%E6%B0%8F2%E5%BA%A6%E8%B5%B08%E5%85%AC%E9%87%8C%E4%B8%8A%E5%AD%B8-085700141.html

親子皇帝
|
舊事
losttoa
|
親子皇帝 發表於 18-12-7 17:52
舊事

之前個單好似係男仔
Jane1983
|
着够衫,行返學够運動量,唔會凍親。佢亞爸又跟係後面,無乜危險。ok呀!
bosch
|
8km 即係行個半鐘,係花時間啫。
|
Jane1983 發表於 18-12-7 18:00
着够衫,行返學够運動量,唔會凍親。佢亞爸又跟係後面,無乜危險。ok呀!
...

agree
stkyo
|
...

外國咁凍行路返學係好平常,8公里係遠咗少少,不過老豆係後面跟住,唔怕啦!當運動
appledai
|
good, I like it
tkop
|
bosch 發表於 18-12-7 19:41
8km 即係行個半鐘,係花時間啫。

每小時几多公里
Poyau
|
tkop 發表於 18-12-7 20:23
每小時几多公里

步速一般每小時4公里
Poyau
|
嚴父出考女
wan_sosin
|
都有2度呀!外國人已習慣寒冷天氣,10歲行8公里絕對可以。
唔大問題呀!
小星星1
|
Lingling2014 發表於 18-12-7 17:51
如果我是她爸爸,如要作出如此懲罰,我會陪著他一起走,相信爭議性不如此大!

樣禾糖
|

外國既2度,唔同香港既2度,大約似香港10度,唔算好凍。

佢爸爸算好好,好過唔教。

kcpak
|
好爸爸~
mrs_D
|
2度直情暖啦 。 著夠衫冇問題。
好欣賞呢為位爸爸既堅定。
而家唔教,過多幾年實教唔到。
同埋呢樣後果同佢既行為有直接關係,唔係隨便既處罰。
Fishqqma
|
...

anyuser18
|
應該咁做
littlesister
|
我又覺得無可厚非,但我會遠遠陪住佢行唔俾佢知,小朋友而家唔教唔通大左先教咩?!
|
...

同意,這一代小朋友太受保護,太自我中心,爸爸做得好!