自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問開通咗內地支付寶的JM,你哋返大陸訂酒店,都係繼續用攜程,booking.com嗎?定係用內地支付寶/微信支付訂個價會再好啲?

男爵府

booking.com 港幣付 , 好似優惠多d

wcpcelia    發表於 18-12-10 16:35
Poyau    發表於 18-12-8 00:42

翡翠宮

回覆樓主:

我通常喺呢幾個網站格價:攜程、京東、藝龍、去哪兒、飛豬、途牛……

別墅

lyh80115 發表於 18-12-8 10:50
我通常喺呢幾個網站格價:攜程、京東、藝龍、去哪兒、飛豬、途牛……

多謝你!我老了,好多網站都未聽過,比信用卡資料佢哋book會擔心安全嗎?

大宅

smallamychan 發表於 18-12-8 17:05
多謝你!我老了,好多網站都未聽過,比信用卡資料佢哋book會擔心安全嗎?
...

其實果幾個app預定都可以用支付寶/WeChat線上支付

別墅

Yumikk 發表於 18-12-8 17:19
其實果幾個app預定都可以用支付寶/WeChat線上支付

不好意思,請再教吓我呢個老人家,你講喺呢啲app用支付寶/WeChat線上支付比錢,意思係裝咗飛豬、途牛呢啲app,checkout時用支付寶/WeChat線上支付比錢?定係而家你哋年輕人好興用果啲乜微信小程序/關注公眾號,直接喺支付寶/WeChat入面book同比錢?

大宅

smallamychan 發表於 18-12-8 18:37
不好意思,請再教吓我呢個老人家,你講喺呢啲app用支付寶/WeChat線上支付比錢,意思係裝咗飛豬、途牛呢啲 ...

eg. Ctrip App booking 去到付款時可以選付款方式(信用卡/WeChat/支付寶。。。)

珍珠宮

smallamychan 發表於 18-12-8 18:37
不好意思,請再教吓我呢個老人家,你講喺呢啲app用支付寶/WeChat線上支付比錢,意思係裝咗飛豬、途牛呢啲 ...

前者可以,後者也可以。

我是連鎖酒店集團的會員,集團有自己的手機app可以用會員價格預定,付款時自動彈出支付寶或者微信讓你完成支付。他們在微信也有公眾號,關注和綁定會員資料後,可以直接在微信裡面預定酒店和支付。

翡翠宮

smallamychan 發表於 18-12-8 17:05
...

我有大陸銀行户口,用微信、支付寶、京東支付或者銀聯支付,唔洗提供資料畀網站,係通過驗證授權各錢包app支付畀網站。

別墅

回覆 Yumikk 的帖子

多謝你

別墅

回覆 平平常常 的帖子

感激你

別墅

回覆 lyh80115 的帖子

謝指點

首頁

尾頁

跳至