有親戚在法國旅遊或居住的入來看,十分重要

bks2014
|

話說法國馬克龍倡議成立歐盟軍隊,把某個國際流氓激怒了。此流氓誓要搞死馬克龍。 在12月8日制造暴動。
有誰知道附圖說什麼?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
bks2014
|
bks2014 發表於 18-12-7 20:45
話說法國馬克龍倡議成立歐盟軍隊,把某個國際流氓激怒了。此流氓誓要搞死馬克龍。 在12月8日制造暴動。
有 ...

補圖

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sabun
|
youtuber黑咪在法國
Poyau
|
侵侵
平平常常
|
法國的顏色革命。
mln
|
平平常常 發表於 18-12-7 22:18
法國的顏色革命。

你同我想法一樣, 我都係咁估美國搞出來的,因為侵侵勁唔鐘意法國總統, 落過佢面. 心懷鬼胎, 故意挑起各樣事端搞人落台。
LedTV
|
侵侵真係好煩
周圍生事
Conybrownbb
|
呢排去法國玩嘅人要小心,歐洲啲暴動可大可小
DoReMi媽媽
|
又係顏色革命,法國黃背心運動
SabrinaR
|
法國次次示威都好易暴動,朋友在法國話見慣。
ricecooking
|
mln 發表於 18-12-7 23:57
你同我想法一樣, 我都係咁估美國搞出來的,因為侵侵勁唔鐘意法國總統, 落過佢面. 心懷鬼胎, 故意挑起各樣 ...

可惜咁多人被唆擺
MsBusy
|
DoReMi媽媽 發表於 18-12-8 00:22
又係推一班學生出黎
Jasmine-4711
|
我唔清楚馬生的政績,但佢都暫缓加燃油税,班友仔仍然咁激,似想推翻佢统治
sinohk33
|
我有親戚嫁咗去巴黎,我唔係好擔心,佢唔會點出去。不過,個邊治安好差,佢成間屋值錢嘢比賊搬清。
Ononluk
|
SabrinaR 發表於 18-12-8 00:31
法國次次示威都好易暴動,朋友在法國話見慣。

True。法國人dna 就係鍾意革命
不過今次個原因有啲牽強,所以唔排除有人搧風點火

redhot
|
DoReMi媽媽 發表於 18-12-8 00:22

搞事主腦好討厭,周圍搞人,睇佢幾時比人隊冧!!!
DoReMi媽媽
|
MsBusy 發表於 18-12-8 10:25
又係推一班學生出黎

學生熱血,最容易被煽動利用。

cindy618
|
sabun 發表於 18-12-7 22:03
youtuber黑咪在法國

返左嚟啦好似
cattz288
|
sinohk33 發表於 18-12-8 10:52
我有親戚嫁咗去巴黎,我唔係好擔心,佢唔會點出去。不過,個邊治安好差,佢成間屋值錢嘢比賊搬清。
...

我都有朋友嫁左過去, 尋日msg佢, 未覆
DoReMi媽媽
|
redhot 發表於 18-12-8 11:12
搞事主腦好討厭,周圍搞人,睇佢幾時比人隊冧!!!

唔知有冇記錯日子,11月6日麥克龍提議歐洲應該自組軍隊,侵侵就喺9號twitter發文批評麥克龍歐洲自組軍隊對抗美國係侮辱,11月17日就開始黃背心運動,一切來得湊巧。