度頸皮可即時知結果嗎

EvaLam719
|

本人早幾日去度頸皮,因冇主動問有冇問題,但身邊朋友都知即時合格與否,想問吓各位準媽媽去政府醫院照完度頸皮後,有冇即時講合唔合格? 而我亦有做Nifty Pro,只是未有結果,所以有點擔心。。
Cindy曾
|
EvaLam719 發表於 18-12-8 00:35
本人早幾日去度頸皮,因冇主動問有冇問題,但身邊朋友都知即時合格與否,想問吓各位準媽媽去政府醫院照完度 ...

政府唔问 未必讲,不过唔讲系好嘅证明正常。因为异常情况会解释加约期复诊
Siulai629
|
本人早幾日去度頸皮,因冇主動問有冇問題,但身邊朋友都知即時合格與否,想問吓各位準媽媽去政府醫院照完度 ...

唔會即時知,因為要睇埋驗血報告,再加上孕婦年齡去計算。一般無事既下次覆診時會知報告,如報告異常,醫院會提早打俾你。
Bearbearsharon
|

但姑娘會即時同你講BB頸皮厚度喔,唔使問。
驗血結果就會下次產檢講(有問題除外,有問題會電話通知)
EvaLam719
|
Cindy曾 發表於 18-12-8 08:33
政府唔问 未必讲,不过唔讲系好嘅证明正常。因为异常情况会解释加约期复诊
...

佢有講話若有問題就2星期內通知我,兼即時約下次check結構
EvaLam719
|
Bearbearsharon 發表於 18-12-8 09:15
但姑娘會即時同你講BB頸皮厚度喔,唔使問。
驗血結果就會下次產檢講(有問題除外,有問題會電話通知)
...

佢就係冇講。。所以有疑惑。。才在此一問
Miko3B
|

我之前度個姑娘有講,超聲波機個芒有顯示的自己亦睇得到。姑娘講:唔厚,但要抽血驗埋
EvaLam719
|
Miko3B 發表於 18-12-8 09:47
我之前度個姑娘有講,超聲波機個芒有顯示的自己亦睇得到。姑娘講:唔厚,但要抽血驗埋
...

可能每個人做法不同,唔係個個人都講啦。。唯有咁諗會好D