親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

Felix223 發表於 18-12-12 10:53
看你有無小朋友同行, 我本身不是宮崎峻的fans, 不過去之前, 為了比我仔有D共嗚, 佢有看過一D宮崎峻的電影, ...

三鷹同吉祥行附近,請問你用了多少時間?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

木土土 發表於 18-12-12 13:38
三鷹同吉祥行附近,請問你用了多少時間?

當天行程:三鷹美術館,遊畢全館約1.5-2小時,我就足足2小時。我由吉祥寺行去三鷹,一定途經井之頭公園,所以慢慢散步去,邊行邊欣賞風景、影下相,玩了時間關係,只是體驗下,只租了30分鐘天鵝船,離開時原路返吉祥寺去我目標Gram 吃pancake hea 下(如人流太多,隨時轉去附近Flipper 吃),Tea 完後,附近逛逛多30分鐘,(吉祥寺共逗留约1.5小時多D)便下一埸去台埸去看獨角獸同浸溫泉。
其實往返吉祥寺與三鷹美術館之間,都一路可以經過一D商場、小店、藥房。
有些人喜歡去完三鷹直接去吉祥寺繼續逛到晚上,看你自己是否喜歡不停shopping ,或者可以留待去其他景點去一次過血拼。

琥珀宮

Felix223 發表於 18-12-12 14:07

當天行程:三鷹美術館,遊畢全館約1.5-2小時,我就足足2 ...

三鷹book咗四點,打算去完就回程。

只會去三鷹之前在附近行,而家係考慮幾點到,怕太早到無乜野行

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

木土土 發表於 18-12-12 14:34

三鷹book咗四點,打算去完就回程。

你可以預去吉祥寺午飯,再逛逛附近或行公園咁又唔使咁趕,行下行下差不多就四點嗰場, 不過記得預鬆少少, 日本唔同香港路程是真係每個點都好有距離。井之頭仲有一個動物園,喜歡動物的不妨去參觀下。
喺日本點會冇野行,行去「搵食」都好多地方可以行,反而擔心夠唔夠時間。

琥珀宮

Felix223 發表於 18-12-12 14:43

你可以預去吉祥寺午飯,再逛逛附近或行公園咁又唔使咁趕 ...

Thanks

洋房

去過啦.有個小朋友可以玩的龍貓可以爬上爬下,不限次數每次10分鐘,玩好可以繼續排隊.建築也很有特色,整體建築還原動畫設計.裡面的電影和展品也可以看看.

首頁

尾頁

跳至