用iphone, 扣人工

yucl_hk
|
號召員工罷買罷用蘋果iPhone,若不從會有處罰;改用華為、中興手機,公司則補貼15%價格。有公司甚至表示,辦公室設備及車輛將停止採購美國貨。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
cake05    發表於 18-12-10 09:04
winnielong
|
yucl_hk 發表於 18-12-8 20:45
號召員工罷買罷用蘋果iPhone,若不從會有處罰;改用華為、中興手機,公司則補貼15%價格。有公司甚至表示, ...

佢地好忙咯、又要反美又要反日又要反港
Poyau
|
口裏説不 ...
chillimom
|
做得好吖
brindlewin
|
yucl_hk 發表於 18-12-8 20:45
號召員工罷買罷用蘋果iPhone,若不從會有處罰;改用華為、中興手機,公司則補貼15%價格。有公司甚至表示, ...

咁增加內銷抵銷出口呆滯都係需要嘅。
brindlewin
|
Poyau 發表於 18-12-8 21:26
口裏説不 ...

lyh80115
|

咁其實華為啲手機係勁過iphone,iphone個品牌同規格收多你四五千銀。唔禁售怕美國市場都失守!
secretrose
|
winnielong 發表於 18-12-8 20:51
佢地好忙咯、又要反美又要反日又要反港

環時個編輯到今日都係用iphone發微博。
raven
|
正常做法吖!
CC雪
|
如果中國話可用蘋果 免費換華為,我好樂意換
mmpo
|
我都想轉華為呀
cassie0025
|
華為影相確係靚過艾瘋
littlesister
|
好正常,我都考慮下次轉華為,我老公個部影相堅靚
asukav6
|
幾年前瘋傳左啦喎
yucl_hk
|

我下次都唔用三星, 轉小米/華為
v.sweet
|
華為
IFC
|
yucl_hk 發表於 18-12-9 00:17
我下次都唔用三星, 轉小米/華為

華為我用緊,影相好靚,小米就扺用。
mln
|
我又覺得是一件好事, 一來有人工加, 二來又可以俾美國睇下中國人是團結的。 不過用唔用都係個人選擇。 我就會選擇邊只好就用邊只, 2只我都未用過, 一直用緊三星。
樣禾糖
|
CC雪 發表於 18-12-8 22:22
如果中國話可用蘋果 免費換華為,我好樂意換

我都係
JoanC
|
我一早已經轉咗華為手機,下次平板都打算轉埋華為。