時政擂台

跳至

首頁
12345...13

尾頁

水晶宮

一夜傾情 發表於 18-12-8 22:58
依家根本係質疑緊佢有好多護照你明唔明
意思係話你有好多有效護照可以棄保同埋美國係公開.cia可以download ...

美國可以話當事人好多本護照, quote 埋d 證件号碼 for internal reference 都得; 但对於其他國家以至全世界, 就唔應該將每個 證件號碼全部公開, 涉及私隱呀。

再講,你認為部份 passports 係同時有效, 亦只是出於你的推論。但 美國官方果封信的用字係 "has been issued", 從無提及七本 passports 的validity, 係冇講到事實的全部。

孟女士是否真的犯了美國法律, 我不評論, 但美國呢封信咁樣公開係好有问题。

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

birdbird 發表於 18-12-8 23:05

美國可以話當事人好多本護照, quote 埋d 證件号碼 for int ...

大國嘛!別國人權私隱關佢咩事啫!

放下自在

侯爵府

艾菲BB 發表於 18-12-8 22:59
問題係點解佢可以同時有3本"有效"嘅特區護照先?普通人如你同我可唔可以去申請多一本,即兩本"有效"特 ...

報紙介紹過佢背景 - 不是普通人

伯爵府

Lulu880 發表於 18-12-8 23:01
回覆 birdbird 的帖子

劉霞無罪被軟禁幾年,幾百個維權律師被失踪,
對於某d中國人來講中國政府捉幾多個中國人都唔應該說三道四。但外國人就唔同,拎筷子食薄餅已經喪盡天良。車個女人去墳場丟低更加觸犯人類道德底線。

對今次新聞感覺唔大,只因已睇慣中國人被捕既報導,不過今次捉既係美加政府姐

男爵府

一夜傾情 發表於 18-12-8 22:50
起呢度真係講道理係無咩用

我都放棄係佢地d post 度辯論。。。
一黎佢地d 論據係好低質,講講下就變c9嗌8婆交
二黎我唔想幫佢地推post, 哩d 歪論post由得佢沉底好過

水晶宮

Lulu880 發表於 18-12-8 23:01
回覆 birdbird 的帖子

劉霞無罪被軟禁幾年,幾百個維權律師被失踪,

我在留言中提及人權, 你就話 "匪國人講人權"。 咁閣下係咩人? 尊重人權唔係應該言行一致嗎?見住美國佬講一套做一套, 真係重视人權的人會视而不見 什至護航?!

伯爵府

birdbird 發表於 18-12-8 23:05

美國可以話當事人好多本護照, quote 埋d 證件号碼 for int ...
公開護照號碼會產生什麼害處

侯爵府

畀面勳章

一夜傾情 發表於 18-12-8 23:06
她這次是用第二本護照(即KJ0403962)入境加拿大,而並非用最新簽發的第三本護照(即KJ0479108),這表示她在未 ...

我都係睇到呢個律師咁講就明白呢個女人都勁把炮。
Nice to meet you!

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

Mm233 發表於 18-12-8 23:13

無哂人權喎?
Nice to meet you!

子爵府

回覆 Hk123hk 的帖子

佢哋係一群自己用埃風,叫人用華為的愛國人士

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ms_maybb 發表於 18-12-8 08:56
出面d人話同時有3本有效特區護照,就係方便去伊朗、美國呢d地方,我覺得呢個解釋比較合理
...

我老公都覺得佢有咁多本護照原因係用唔同護照去唔同國家,某d護照係去北韓呀中東嗰類,某d去美國嗰類,如果去邊都用同一本好易俾人見到覺得可疑而拒絕入境

水晶宮

Mm233 發表於 18-12-8 23:13

你试問若然大陸或香港政府公開犯人身份證號及護照號碼比全香港已致全世界知道, 會有咩指控??

子爵府

Mm233 發表於 18-12-8 23:11
對於某d中國人來講中國政府捉幾多個中國人都唔應該說三道四。但外國人就唔同,拎筷子食薄餅已經喪盡天良。 ...

我唔comment其他,dg那個廣告真的沒有「歧視」感覺?我覺得好核突咯!尤其中間有part什麼呢個size對於「中國人」而言係好大⋯真的係大陸人「玻璃心」嗎?!

男爵府

我浄擔心以後特區護照人地信5過,變左去旅行要簽證。😭

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

secretrose 發表於 18-12-8 23:14
無哂人權喎?

係私隱!! 你覺得無問題??
放下自在

首頁
12345...13

尾頁

跳至