時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Sania 發表於 18-12-10 23:56
其實有哂 passport number 香港入境處一查就知幾時簽發,發俾邊個,出入境紀錄,仲係咪有效,點解阿李局長 ...

出入境用身份證㗎咋 唔使用passport㗎 醒少少啦
睇新聞啦唔該

收手啦

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

子爵府

點解呢個 post 仲在自由廣場存在??

樓主你又唔守版規,在自由開時政帖,點解無人話佢故意在自由開時政帖係犯版規,仲咁踴躍發言,平時好守版規班人又搬龍門

子爵府

SillyU 發表於 18-12-11 00:02
出入境用身份證㗎咋 唔使用passport㗎 醒少少啦

收手啦

係喎!唔記得佢有香港ID添,咁都可以查到果三本護照係咪同時生效同埋發俾邊個,呢啲資料按幾個制就可以出到,咁點解唔敢評論呢?

啱啱先發現呢個貼,就叫我唔回,呢度啲人真係好惡

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

mln 發表於 18-12-9 00:16
你咁一講又提醒起我以前有個朋友, 佢係大陸人的,但係經過人材輸入來香港,一路都有2邊走, 係香港工作, 放 ...

冇回鄉證。因為要單程證先做到回鄉證,而單程證係要取消大陸戶籍先有。過HK關用HK身份證,過大陸關用商務簽證。
利申:我親戚係專才輸入

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-12-10 20:57
人哋係問你,如果唔係用多過一個戶口在時政留言,點會中伏? 你都冇解釋你中咩伏,就屈人屈你分身?你夠屈 ...

解釋佢要自動過濾,冇計架喎!blue blood係鍾意自己鍾意嘅去聽!依家有人上得山多終遇虎又唔滿意呀?只准州官放火,不准百性點燈?

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

馬爾太 發表於 18-12-11 08:27

唔好將自己嘅病夾硬質落別人身上。仲有,唔係用肺講嘢架, ...

咁咋?改下花名你就覺得係玩我。

你仍需努力啦!太小兒科了!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

wantaima 發表於 18-12-10 20:42
玩埋恐嚇
保重呀!
謝謝關心!

我食得瞓得…仲日日有人免費表演馬騮戲我睇。我不知過得幾好!

伯爵府

牛年勳章

被加拿大當局拘捕的華為副董事長孟晚舟,被指持有多本特區護照。入境處指,審視過相關個案,重申有關的審批、簽發及註銷都嚴格按照法例和規定。

美國司法部文件顯示,孟晚舟過去十一年,共獲中國和香港特區政府簽發至少七本不同護照,包括四本中國護照和三本香港特區護照,但沒有交代她是否同時持有。

根據加拿大法院及美國海關部門資料,孟晚舟今次用前年五月入境美國時的特區護照入境加拿大,而不是去年二月入境美國時的那一本。

保安局局長李家超指,除了護照到期外,更新個人資料、護照有損毀等都可更換護照。每次都會獲發新號碼,所以長時間的出入境紀錄,出現多過一個護照號碼是正常,有時甚至新舊護照合併使用。

保安局局長李家超表示:「往往當一個舊護照被註銷後,但舊護照都有另一個國家簽證,而簽證繼續有效,很多時在出入境時,將舊、新護照同時間交出給入境官員審查。」

入境處晚上發新聞稿指,就傳媒查詢一名香港永久性居民持有多本特區護照的問題,處方已審視相關個案,重申有關人士的特區護照審批、簽發及註銷,均嚴格按照相關法例和規定,又重申特區護照持有人,任何時段只會持有一本有效特區護照。

http://news.tvb.com/local/5c0e82ede60383596f40ebfa/

侯爵府

LittleRoxie 發表於 18-12-11 08:37
入境處解釋咗
無交嗌

佢目的咪想揾交嗌囉, 人哋解釋完,佢就會製造更多垃圾問題出嚟問,無限要求解釋,直到永遠

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

珍珠宮

ning.. 發表於 18-12-11 08:51
謝謝關心!

我食得瞓得…仲日日有人免費表演馬騮戲我睇。我不知過得幾好!

無事就好

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

馬爾太 發表於 18-12-10 08:53
連小三都不如!睇清楚啦!蠢唔緊要,唔好俾人知囉!分身!你鍾意開幾萬個係你嘅事!唔道歉我同你慢慢玩! ...
好心講野比少少point啦,睇你日日不停侮辱其他會員,bk真係專寵你响樹污染環境!

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

Sania 發表於 18-12-11 00:10
係喎!唔記得佢有香港ID添,咁都可以查到果三本護照係咪同時生效同埋發俾邊個,呢啲資料按幾個制就可以出 ...
入境處答案你唔滿意,去嘈入境處啦,亂嘈好煩呀你

男爵府

Sania 發表於 18-12-11 00:04
點解呢個 post 仲在自由廣場存在??

樓主你又唔守版規,在自由開時政帖,點解無人話佢故意在自由開時政帖 ...

你投訴樓主好啦,仲要投訴其他人發言

Bk奇人!Bk你最大!

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

子爵府

kamjjj 發表於 18-12-11 09:05
好心講野比少少point啦,睇你日日不停侮辱其他會員,bk真係專寵你响樹污染環境!
...

咁叫侮辱啦?被自殺被抑鬱嗰啲呢?係光榮?

唉!我真係學唔到啲blue blood, 歪理當真理。冇辦法,受過9年免費教育真係做唔出。

我真係要向擰dot dot同志多學習

子爵府

ning.. 發表於 18-12-11 08:49
咁咋?改下花名你就覺得係玩我。

你仍需努力啦!太小兒科了!

傻豬嚟嘅,明明係真名係都話要係花名!你父母會好傷心架

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

馬爾太 發表於 18-12-11 08:30
解釋佢要自動過濾,冇計架喎!blue blood係鍾意自己鍾意嘅去聽!依家有人上得山多終遇虎又唔滿意呀?只准 ...
上得山多終遇虎,
只准州官放火,不許百姓點燈,
咁似講緊你自己嘅?

珍珠宮

馬爾太 發表於 18-12-11 09:41
傻豬嚟嘅,明明係真名係都話要係花名!你父母會好傷心架
講還講~你講人父母做咩呀!

仲話自己係老師?你呢啲垃圾老師誤人子弟。你有本事就攻擊我本人,見我無反應就講父母,賤到你呢!

係囉!玩人玩埋人哋屋企人,最叻係你啦!咁賤格你都做得出!

首頁

尾頁

跳至