時政擂台

跳至

首頁
12345...19

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Sumyeema1 發表於 18-12-9 09:50
我又推。

我加把力
你若盛開, 蝴蝶便來!

象牙宮

2024年龍年勳章

超級特務 發表於 18-12-9 10:03
我加把力

超特,咁早。

珍珠宮

kenshiro18 發表於 18-12-9 02:41
【Most importantly, 該affidavit乃係於11月30日所簽,而孟晚舟係於12月1日入境加拿大時被捕 - 一份11月30 ...

美國已經成功監控了全地球人類,對他們的所有情況了如指掌,兼且威逼利誘了全球與它有引渡協議的國家共同合作,所以美國政府在11月30日已經預先知道孟女士於12月1日會用哪一本護照入境加拿大。只要加拿大政府配合,只接受美國指定的那本護照入境,美國編排的劇本就會成真!

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

咁其實孟女仕是什麼國籍人仕? 一個人为何有咁多護照? 要咁多護照做什麼? 为何好地地一個中國人去攞外國護照? 目的何在?

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

珍珠宮

nanananana 發表於 18-12-8 23:56
第一日,華為公主被人周,蘋果的主要報導都是tbb那個N線星仔搞到大陸fans的報導,華為公主的報導篇幅好細 ...

講起唔同姓,我有兩個中學師姐係兩姐妹,土生香港人,兩姐妹個名用同一個單字,但一個跟阿爸姓,一個跟阿媽姓。 例如,一個叫陳詩,一個叫程詩。 當年係某位老師講俾我哋知,仲話佢哋父母思想開通前衛。 唔通佢哋父母喺幾十年前家姐出世時巳經諗埋走佬?

姓名呢樣嘢只要父母同意,本人成年後同意,想點都得。我記得以前有報導講有某位香港女士改自己個名做小小小小鳥,近期夠有外國人取中文名字為激烈的海膽。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

RelaxHippo 發表於 18-12-9 11:07
講起唔同姓,我有兩個中學師姐係兩姐妹,土生香港人,兩姐妹個名用同一個單字,但一個跟阿爸姓,一個跟阿 ...

好有趣!! 我睇返孟新聞, 佢老豆真係改佢仔女跟媽姓! 所以同父異母都唔同姓
放下自在

子爵府

牛子 發表於 18-12-9 11:01
你講梗乜, 香港係外國咩

sorry! 我意思是为何要做外國人。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主:

原來時事嗰邊啲人係癲架!大陸係外國劫個佢唔順眼嘅人去大陸,係啱嘅!係加拿大俾人加拿大拘捕,係錯嘅!真係打橫嚟原來係無敵!

子爵府

123blow 發表於 18-12-9 11:32
去攞外國護照係個人選擇, 你不如問下好地地一個香港人點解拎外國護照!bk 呢樹成日有人問移民嘢啦:nothin ...

咁不嬲香港人都比人話吾愛國, 廢青多!

想做外國二等人吾出奇囉!

珍珠宮

puzzledmama 發表於 18-12-9 09:07
張達明,就是貌似法律專家果位人兄囉,佢同戴妖,陳文敏呢班人一樣,佢哋嘅言論,你可以完全唔洗聽嘅,just ...

係,呢位毒果民煮教法律專家既所謂意見我從來不屑一顧。

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

cattz288 發表於 18-12-9 11:13
好有趣!! 我睇返孟新聞, 佢老豆真係改佢仔女跟媽姓! 所以同父異母都唔同姓
...

香港出世的B B,都無規定必須跟父姓啦
我識一家人,兩仔跟父姓,一女從母姓 ,一女跟祖母姓氏

禁止訪問

子爵府

牛子 發表於 18-12-9 11:39
??發生咗咩事, 邊個咁講

有個post,由自由移咗去時事,班紅衛兵走晒出嚟!恐怖到暈!

依家外交部仲話美國唔放人會有後果!都痴痴哋!習總啱啱先跪低咋!

大宅

JO_100 發表於 18-12-9 11:26
sorry! 我意思是为何要做外國人。

因為佢Ex同埋佢同ex嘅三個細佬都係住Vancouver。

而家美國叫加拿大唔好俾佢保釋嘅argument係佢係加拿大冇connection,保釋之後一定會著草。你不如諗吓你係要講佢係外國人,定係要跟美國argue佢係同加拿大冇關係嘅中國人先啦!

首頁
12345...19

尾頁

跳至