時政擂台

跳至

首頁
12345...19

尾頁

侯爵府

畀面勳章

馬爾太 發表於 18-12-9 11:41
有個post,由自由移咗去時事,班紅衛兵走晒出嚟!恐怖到暈!

依家外交部仲話美國唔放人會有後果!都痴痴 ...

d人好恐怖,全部好似鬼上身
Nice to meet you!

珍珠宮

puzzledmama 發表於 18-12-9 09:07
張達明,就是貌似法律專家果位人兄囉,佢同戴妖,陳文敏呢班人一樣,佢哋嘅言論,你可以完全唔洗聽嘅,just ...

張達明&逃緊生呢D所謂法律專家
笑死人咩!
算罷啦,呢兩隻內內外外都極醜陋!

子爵府

ayakaya 發表於 18-12-9 11:42
因為佢Ex同埋佢同ex嘅三個細佬都係住Vancouver。

而家美國叫加拿大唔好俾佢保釋嘅argument係佢係加拿大冇 ...

佢ex 同埋三個细佬係佢要入籍加拿大嘅原因!

佢可否保釋就應該有排爭拗? 如加拿大聽美國話就一定吾得。何志平事件已可知!

珍珠宮

馬爾太 發表於 18-12-9 11:41
有個post,由自由移咗去時事,班紅衛兵走晒出嚟!恐怖到暈!

依家外交部仲話美國唔放人會有後果!都痴痴 ...

你呢家先知時事係咩地方?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哩兩日,突然舖天蓋地去講護照,到底擄人勒索嚴重性大?定係護照問題大?仲要到今日都未確定佢嘅護照係咪真係有問題,但擄人勒索攞談判籌碼就係人都見,到底咩人咩事要將視線轉移喺護照事上呢?

心水清嘅人,自己去判斷! 美佬全世界都搞緊,法國只係講句想歐洲組織自己軍隊,黃背心運動就出現,其實法國只係為咗應對氣候,為環保出一份力加燃油稅,咁都出事?定有人背後策劃? 美佬惡貫全球,竟然仲有人助紂為虐。

珍珠宮

馬爾太 發表於 18-12-9 11:35
原來時事嗰邊啲人係癲架!大陸係外國劫個佢唔順眼嘅人去大陸,係啱嘅!係加拿大俾人加拿大拘捕,係錯嘅!真 ...

你呢D咪真真正正表演緊打橫來囉!
大家和平長討論緊,你要搬毒果或其他原因去支持美國無問題,其他人反對美國做法就=你口中什麼時政果邊?又五毛又話人癲?
請問點為之時政人?個名單由你定?你自己唔係正正是經常討論時政嗎?有無鏡照下自己?

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 18-12-9 11:54
哩兩日,突然舖天蓋地去講護照,到底擄人勒索嚴重性大?定係護照問題大?仲要到今日都未確定佢嘅護照係咪真 ...

討論最緊要有理據去support 。有D人支持點唔夠又搬龍門又閙人!真係好幼稚!

大宅

JO_100 發表於 18-12-9 11:52
佢ex 同埋三個细佬係佢要入籍加拿大嘅原因!

佢可否保釋就應該有排爭拗? 如加拿大聽美國話就一定吾得。何 ...

第一,佢ex同細佬有冇入加籍,冇人知
第二,佢哋要入加籍有乜問題?又關其他人乜事?BK幾多為唔同理由移民,需唔需要全部俾你approve先?

其實好簡單,你覺得哩件事美國同加拿大啱唔啱?係唔係好鴨霸?冇法制冇人權冇民主?我冇話大陸perfect,我都覺大陸有時好鴨霸,但果D同孟哩件事無關啊!如果你只想睇你想睇到嘅,明知每件事都有好多面,但只選擇睇一面,人生會好limited。

珍珠宮

wantaima 發表於 18-12-9 11:56
你呢D咪真真正正表演緊打橫來囉!
大家和平長討論緊,你要搬毒果或其他原因去支持美國無問題,其他人反對 ...

呢班毒果民煮教信徒同佢哋個教派一樣作賊喊捉賊,自己唔守規矩喺公海出時政舖,一有中國唔好既消息新聞就多舖齊發大力喧染,但一被版主搬返入時政就無晒影。

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

701003 發表於 18-12-9 11:40
香港出世的B B,都無規定必須跟父姓啦
我識一家人,兩仔跟父姓,一女從母姓 ,一女跟祖母姓氏 :h ...

香港有架! 因為出世紙淨係填名, default跟老豆! 除非之後改姓
放下自在

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

secretrose 發表於 18-12-9 11:46
d人好恐怖,全部好似鬼上身

恐怖得過你唔敢正面答美國公開人地 passport number 有冇問題啦,雙重標準

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wantaima 發表於 18-12-9 12:00
討論最緊要有理據去support 。有D人支持點唔夠又搬龍門又閙人!真係好幼稚!

...

講真,護照問題比起美佬公然擄人勒索,我唔覺得係咁嚴重,又唔見啲所謂學者解構一下,09-14年干犯違禁令,點解美國喺18年正當中美經貿90日談判期時先拉人? 連美國自己嘅法律人士都出嚟話係美政府精心舖排,唔係湊巧,香港啲法律人士除咗講護照,去晒邊?

記者喺沙領事館被殘酷肢解殺害,美佬對沙特輕輕放過,以美佬嘅龐大情報網絡同掌控,佢會唔知咩事? 定又再一次手握證據,待3, 幾年後,有需要威脅沙特時,再攞出嚟同沙特講條件?

公義成為美國向他國索取利益的工具?全世界都成為美佬苛索嘅目標,仲要有其他國家做幫凶,冇人覺得有問題?真好笑!

珍珠宮

RelaxHippo 發表於 18-12-9 12:07

呢班毒果民煮教信徒同佢哋個教派一樣作賊喊捉賊,自己唔 ...

大家心照不宣!
但果位馬xx JM 自己不斷討論時攻post , 一邊批評其他討論時政既人,佢真係知唔知醜

珍珠宮

kenshiro18 發表於 18-12-8 23:41
果個法律學者仲搞笑
9年三本都叫短期

我都想請教呢位法律學者咁樣拘捕香港人,算唔算跨境執法?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 18-12-9 12:11
講真,護照問題比起美佬公然擄人勒索,我唔覺得係咁嚴重,又唔見啲所謂學者解構一下,09-14年干犯違禁令, ...

反中反到失左理性既人我理解唔到。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlesister 發表於 18-12-9 12:11
恐怖得過你唔敢正面答美國公開人地 passport number 有冇問題啦,雙重標準
...
香港叫私隱,外國叫知情權,
正如法國而家黃背心單嘢叫暴動,香港黃絲帶叫革命

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MsBusy 發表於 18-12-9 12:18
...

龍門想點搬就點搬, 吹咩~

琥珀宮

畀面勳章

MsBusy 發表於 18-12-9 12:18
...

國泰俾人 hack 過睇到d passport no, 就話咩私隱講到幾咁嚴重鬧到爆,今日跨境拉人不講,仲將人地所有 passport no. 公開俾全世界知,咁又突然覺得冇問題既

首頁
12345...19

尾頁

跳至