時政擂台

跳至

首頁
23456...19

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

scheong 發表於 18-12-9 12:12
我都想請教呢位法律學者咁樣拘捕香港人,算唔算跨境執法?

香港人原來覺得跨境執法都冇咩大不了啫,中央都應該收到架啦

琥珀宮

畀面勳章

牛子 發表於 18-12-9 12:10
有邊次唔係je, 時政又無鎖, 想入去發言咪發言囉, 自己身有屎唔敢係嗰邊發言, 就標簽其他發言會員做時政人, ...

最搞笑係話好恐怖唔敢發言,但又有去睇喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlesister 發表於 18-12-9 12:35
國泰俾人 hack 過睇到d passport no, 就話咩私隱講到幾咁嚴重鬧到爆,今日跨境拉人不講,仲將人地所有 pa ...
仲要係嫌疑犯咋,未定罪㗎,
不過班人不嬲雙重標準

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

MsBusy 發表於 18-12-9 12:39
仲要係嫌疑犯咋,未定罪㗎,
不過班人不嬲雙重標準

香港人最 advocate Common law, 但原來 又唔支持 presumption of innocence 喎
C火, 講個事實出黎又俾人話我地恐怖鬼上身架啦

琥珀宮

畀面勳章

牛子 發表於 18-12-9 12:42
國泰心諗原來有班香港人係唔介意自己護照no全世界知, 早知我就唔回應啦
...

而家都唔遲丫,仲話追討賠償喎

利申:我都係國泰事件受害者之一

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlesister 發表於 18-12-9 12:42
嗱,講個事實出黎又俾人話我地恐怖鬼上身架啦
佢地盲㗎,成日講到幾理智,幾高質素,好嘔,
總之關係大陸就係衰嘢,美國就一定好嘢,
仲話好彩有美國制衡中國喎

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

護照問題真係唔識答
而家中美咁樣先走去捉人, 話一早有晒料但點解要呢刻先出手, 佢咁得閒點解唔搞吓自己國責

珍珠宮

MsBusy 發表於 18-12-9 12:45
佢地盲㗎,成日講到幾理智,幾高質素,好嘔,
總之關係大陸就係衰嘢,美國就一定好嘢,
仲話好彩有美國制衡 ...

最後果句:好彩有美國制衡中國—講呢句既人

侯爵府

畀面勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

翡翠宮

littlesister 發表於 18-12-9 12:37

最搞笑係話好恐怖唔敢發言,但又有去睇喎
唔敢發言?
只不過選擇喺公海發言啫,入時政有分身限制,一搬就雞飛狗跳,有版規要封戶嘛,
有時話中央封鎖消息,佢地又會第一時間知道喎,
仲喺公海開post, 成班跳出黎,
報黨報資訊,睇cctv大陸講乜, 佢地先恐怖,
話人五毛,佢地先係真五毛,仲係勁愛國嗰隻

珍珠宮

TMC3012 發表於 18-12-9 12:49
護照問題真係唔識答
而家中美咁樣先走去捉人, 話一早有晒料但點解要呢刻先出手, 佢咁得閒點解唔搞吓 ...

由一帶一路開始到2025中國製造=美國優先玩完。
所以呢個時候唔打橫來就睇住地位不保。所以⋯⋯⋯⋯打擊中國既事陸續有來!

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

禁止訪問

子爵府

ayakaya 發表於 18-12-9 12:07
第一,佢ex同細佬有冇入加籍,冇人知
第二,佢哋要入加籍有乜問題?又關其他人乜事?BK幾多為唔同理由移民 ...

我問下点解? 又冇評論, 好奇怪你加左咁多假設我諗法的問題?
我好奇佢点解咁做, 但我冇話要approve 喎!
同你感覺一樣, 美國同祖國一樣係某些時件霸權! (题外話, 鴨霸点解?)。

翡翠宮

secretrose 發表於 18-12-9 12:56
鬼上身係咁(emoji)
你屋企有無鏡? 如果無可以搵盤水照下

侯爵府

畀面勳章

MsBusy 發表於 18-12-9 12:59
你屋企有無鏡? 如果無可以搵盤水照下

我想望下你多d。Bye!
Nice to meet you!

翡翠宮

secretrose 發表於 18-12-9 13:01
我想望下你多d。Bye!
挑釁完人又要閃, 唔好轉頭又話人蝦你咁無品呀!

象牙宮

2024年龍年勳章

RelaxHippo 發表於 18-12-9 11:07
講起唔同姓,我有兩個中學師姐係兩姐妹,土生香港人,兩姐妹個名用同一個單字,但一個跟阿爸姓,一個跟阿 ...

我都聽過兩個小朋友,一個跟媽姓,一個跟爸姓,父母話咁才公平。

首頁
23456...19

尾頁

跳至