時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

A_lcy 發表於 18-12-9 03:58
明明話人攞幾本passport 出嚟擾亂視線,但成班肉緊到係咁解釋再解釋,係咁無傷大雅唔知佢地咁緊張做乜
不 ...

睇下今次大陸發哂癲嘅反應,就知篤中大陸要害,此太子女背後必定隱藏住好多大陸唔見得光嘅嘢。睇睇對肥平同孟晚舟嘅反應咁大差異就知。呢度啲人都癲哂咁,睇見就好笑,又話啲護照過期咪有幾本,講完自己有無笑 ? 美國出得起訴書,唔通用c9智慧諗?

大宅

回覆樓主:

好有趣,呢個post有幾個jm都叫Littlexxx,睇到我有D亂

珍珠宮

littlemilky 發表於 18-12-9 08:58
但你舊 passport 仲 valid 嗎?
而且大家只係估估下,究竟係點,政府係咪交待下,若果特區護照失去公信力 ...

當美國開波要搞中國,根本無原因都可以招呼友個收緊規限,要香港、中國護照申請簽證啦!你唔係諗住真係因為佢哩單嘢呀嘛?

而且就算佢真係有多本 valid 香港、中國護照,都係簽發地區去審,唔係美國去審啦!話驚佢走佬?!真係要走佬,駛鬼護照咩?你估美國黑市居民少?唔同佢哋個個係用護照出入?

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

JoanC 發表於 18-12-9 09:08
當美國開波要搞中國,根本無原因都可以招呼友個收緊規限,要香港、中國護照申請簽證啦!你唔係諗住真係因 ...

放下自在

男爵府

當美國開波要搞中國,根本無原因都可以招呼友個收緊規限,要香港、中國護照申請簽證啦!你唔係諗住真係因 ...

我講緊歐洲、日本呀,當政府冇公信力冇透明度,到時去邊都要簽證喇。
政府面對大眾,講清楚唔好咩?

大宅

choc_choc 發表於 18-12-9 08:59
睇下今次大陸發哂癲嘅反應,就知篤中大陸要害,此太子女背後必定隱藏住好多大陸唔見得光嘅嘢。睇睇對肥平 ...

班時政青山友係領導人,用領導人既諗法所以正常邏輯佢地唔會明阿爺講乜都係正確,有時阿爺轉軚,佢哋跟唔切撞晒車

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

scheong 發表於 18-12-9 07:22
美國完美演繹咩叫跨境執法!

放下自在

子爵府

HKITMan 發表於 18-12-9 08:03
張達明?HKU果位?

佢立場都幾反中。。

會比番但剪左個角,所以舊的是不能再用。

子爵府

Carhy 發表於 18-12-9 09:24
班時政青山友係領導人,用領導人既諗法所以正常邏輯佢地唔會明阿爺講乜都係正確,有時阿 ...

今次真係剝光豬了

子爵府

大家洗乜估來估去呢,買定花生等睇新聞報導啦。真相我們永遠不會知道。現在只知美國挎境執法有問題,孟小姐背後有許多不見得光的事情。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

littlemilky 發表於 18-12-9 09:18
我講緊歐洲、日本呀,當政府冇公信力冇透明度,到時去邊都要簽證喇。
政府面對大眾,講清楚唔好咩?
...

死火, 唔係一直講緊美加咩? 仲乜忽然關歐洲同日本事

珍珠宮

JoanC 發表於 18-12-9 08:21
我去美加都係帶新舊護照,因為美國 visa 係舊護照,美國又唔俾轉護照,唔帶兩本可以點呢?

啲人一見到本 ...

我也試過,重點係呢種情況動必須同時手持兩本入境。
你唔係一次入境用舊那本(已駐銷)只能顯示訪美Visa就得,而係<必須>配對你有效的新護照(上有你那刻的正確資料)使用。

呢位公主每次用唔同一本護照入境/出境,

你其實明唔明個分別?!

子爵府

brindlewin 發表於 18-12-9 09:43

要死撐都無計

不過今次特區真係要快快出嚟澄清,香港真係被拖累死攪埋咁多衰嘢比美國連根拔起

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

brindlewin 發表於 18-12-9 09:43

請問如果佢用唔同護照出入其他國家, 有入境記錄無出境記錄都得咩? 過到海關咩?

侯爵府

Helllokitty 發表於 18-12-9 09:33
會比番但剪左個角,所以舊的是不能再用。

如果美國visa貼左在舊果本就要帶埋舊果本
咁情形美加入境處record有可能係輸入舊number啊,

我以前個美國visa 美國批左10年期比我啊

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

我愛黎明 發表於 18-12-9 00:04
https://www.facebook.com/Tmcheungeric/photos/a.859301934112981/2139829602726868/根據美國司法部呈交的 ...

係咪同時持有幾本有效護照,政府要澄清都唔係咩難事。
不過一陣會話個別事件唔評論
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

根本是中美博弈中

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/commentary/20181209/mobile/bkn-20181209000433150-1209_00832_001.html

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

D 黃屍真係多餘,美國要攪你唔須要有原因,求其話你邪惡就可以令到人地國破家亡,平民百姓去做難民,對自己有利益就連自己國民比人肢解都當無野,世界上仲有人敢出聲咩?大家都盲既?

一個人同時間有幾本護照,仲要唔同名既,香港大把~問下D菲律賓姐姐!

大宅

回覆樓主:

首頁
12345...6

尾頁

跳至