夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我地段婚姻大概年幾,有左bb先結婚,依家bb14個月
其實婚前已經成日嗌交,一嗌交佢就會發哂狂咁打去我公司搵我,系屋企樓下公司樓下等我
每一次都話會改,我就衰心軟願諒佢
直至有左bb,就結婚
婚後佢脾氣仲差,小小事就對我發脾氣
個女半夜喊,就鬧神鬧鬼
加上我之前有反工,所以就奶奶老爺個邊幫我湊一星期,我媽咪就幫我湊一星期
我根本上一個月同老公住半個月姐
直至我覺得佢最近唔系好對路,我買左個cam偷偷地放系屋企

洋房

今晚我就聽到佢真系有女人,佢同個女人嗌緊交
我聽到小小,大概上系講d管佢同咩男人傾計牙,打機個d
其實我知我老公,一定系同對方見過面,一起緊,先會咁管人,有無上床我唔知,不過都應該有,如果唔系唔會咁耐唔掂我
同埋個女仔,晚晚同佢打機,我聽得岀把聲,唔怪得,一打機就岀房,話就話唔想噪住我同bb訓
依家我唔知可以點做,其實我真系接受唔到老公有外遇
想離婚,但又驚佢會搞到我屋企人,又怕個女個撫養權
我可以點做。。。。。。。

翡翠宮

回覆樓主:

咁癲既脾氣吾冼有第三者已經分得
日日對住個炸蛋

子爵府

回覆樓主:

收集證據先。
佢咁大膽玩到返屋企
有片有證有據
起碼有啲揸拿

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你老公對你和個女唔好,
再加埋有第三者,
你問心,仲想唔想要佢做你老公?
唔想要佢,就部署離開,
反正你set左Cam,
順便搜集佢出軌和對BB唔好嘅証據,
你外家可唔可以全權負責湊BB?
你怕佢搞你屋企人,
難道佢係黑社會?

洋房

soso1227 發表於 18-12-9 09:37
你老公對你和個女唔好,
再加埋有第三者,
你問心,仲想唔想要佢做你老公?

其實我諗左成晚,其實就算佢地無上床,我都受唔到佢脾氣
佢試得一次咁樣,仲要我地結婚得年幾,就一定有下一次
所以依家主要想部署下點離開
我自己媽媽無工作,所以可以幫我湊b

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

agg123456 發表於 18-12-9 10:29
其實我諗左成晚,其實就算佢地無上床,我都受唔到佢脾氣
佢試得一次咁樣,仲要我地結婚得年幾,就一定有下 ...

既然媽媽幫到你湊,你出嚟做嘢先。 脾氣、離唔離婚係後話,你要同佢分開,你都要有生活費先。佢可以抵賴,唔畀生活費、 贍養費你哋
不要從別人的嘴裡去認識我

洋房

crystal媽咪 發表於 18-12-9 11:51
既然媽媽幫到你湊,你出嚟做嘢先。 脾氣、離唔離婚係後話,你要同佢分開,你都要有生活費先。佢可以抵賴, ...

其實我都系岩岩無做大概3個月,相信再搵工唔難
依家系擔心緊,如果一旦申請左離婚,佢同我爭撫養權
同想問爭的時間,小朋友會由邊個照顧

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

agg123456 發表於 18-12-9 12:13
同想問 ...

佢未必會同你爭小朋友。
畀邊個係睇,平時邊個照顧多啲。 佢嗰邊有冇人幫佢照顧?經濟嘅能力?小朋友係咪仲係餵緊人奶…………

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

agg123456 發表於 18-12-9 03:37
今晚我就聽到佢真系有女人,佢同個女人嗌緊交
我聽到小小,大概上系講d管佢同咩男人傾計牙,打機個d
其實我 ...

一早已經要走,咁臭脾氣你可以忍一世嗎。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

agg123456 發表於 18-12-9 12:13
同想問 ...

通常會判俾媽媽,除非媽媽有良良紀錄。

珍珠宮

AACheungCheung 發表於 18-12-9 12:23
通常會判俾媽媽,除非媽媽有良良紀錄。

打錯字:除非媽媽有不良紀錄。

洋房

crystal媽咪 發表於 18-12-9 12:18
佢未必會同你爭小朋友。
畀邊個係睇,平時邊個照顧多啲。 佢嗰邊有冇人幫佢照顧?經濟嘅能力?小朋友係咪 ...

佢一定會同我爭的
因為我之前有反工,一直都系老爺奶奶一星期,我媽一星期
咁牙b系邊我就系邊,因為我餵緊人奶
直至我岩岩無做野3個月左右
經濟能力2個都唔好的
其實會不會爭的期間bb要入政府機關,我最擔心系bb

洋房

AACheungCheung 發表於 18-12-9 12:24
打錯字:除非媽媽有不良紀錄。

其實一早大肚時已經想,不過念在個小朋友,一次又一次心軟

子爵府

你放心佢唔會同你爭個囡。個囡咁細佢都可以唔顧家人去溫女,呢種男人點會想同你爭囡
帶住個囡未仲覺阻住佢溝女搵食。

洋房

豬C9 發表於 18-12-9 12:42
你放心佢唔會同你爭個囡。個囡咁細佢都可以唔顧家人去溫女,呢種男人點會想同你爭囡
帶住個囡未仲覺 ...

其實我同佢嗌過好多次離婚,佢都唔梗,
又話知我最緊張個女,所以如果離,一定會同我搶,唔比我好過
所以我最擔心個女

寶石宮

agg123456 發表於 18-12-9 12:28

佢一定會同我爭的

餵緊人奶,而且你媽媽老爺奶奶都有幫手。未必要入政府機關。以前有一單兩夫妻嗌交、冇問詳細情形(暫時放咗喺保良局), 係佢哋親自帶去嘅。 點判要留番畀官,儲多啲錢、記低佢做過啲乜

洋房

crystal媽咪 發表於 18-12-9 12:47
餵緊人奶,而且你媽媽老爺奶奶都有幫手。未必要入政府機關。以前有一單兩夫妻嗌交、冇問詳細情形(暫時放咗 ...

請問第一步系咪去家事法庭?

寶石宮

agg123456 發表於 18-12-9 13:33
請問第一步系咪去家事法庭?

你上網search研究下,如果佢唔同意就你單方面申請

洋房

crystal媽咪 發表於 18-12-9 13:38
你上網search研究下,如果佢唔同意就你單方面申請

我上網睇過,不過有d人話去家事法庭先,有d又話法援先,真系都唔知去邊到

首頁

尾頁

跳至