夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

agg123456 發表於 18-12-9 13:41
我上網睇過,不過有d人話去家事法庭先,有d又話法援先,真系都唔知去邊到
...

你睇下唔申請到法援先?
好多人申請唔到,直接去家事法庭交錢、填表。 有疑問明天直接打去問清楚
不要從別人的嘴裡去認識我

洋房

crystal媽咪 發表於 18-12-9 13:47
你睇下唔申請到法援先?
好多人申請唔到,直接去家事法庭交錢、填表。 有疑問明天直接打去問清楚
...

明白,咁我聽日先到法援處

瑪瑙宮

祝你早日離開廢物.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

agg123456 發表於 18-12-9 13:51
明白,咁我聽日先到法援處

裝cam嗰度你自己睇下會唔會小心誤墮法網。反轉豬肚就係屎,一陣比佢告返你轉頭就麻煩。 因為唔知你set咗喺咩位置

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

加油!一定要攞返你BB嘅撫養權,唔好俾佢跟住哩d人。

侯爵府

agg123456 發表於 18-12-9 12:45
其實我同佢嗌過好多次離婚,佢都唔梗,
又話知我最緊張個女,所以如果離,一定會同我搶,唔比我好過
所以 ...

「一定同你搶」同「佢一定唔比你好過」呢兩句,已經可以心死。 兩夫妻共同生活係要講信任,同互相愛護。佢咁樣,同佢一齊都冇意思了。
如果要離婚,就唔好打草驚蛇,搵證據先,為自己爭鋪好條路。例如工作,之後住屋等等。

洋房

華妹妹 發表於 18-12-9 17:50
「一定同你搶」同「佢一定唔比你好過」呢兩句,已經可以心死。 兩夫妻共同生活係要講信任,同互相愛護。佢 ...

系,所以聽日去法援,睇下法律意見
已有朋友幫助搵工作,所以工作問題影響唔大
怕就怕佢唔會輕易就過我

大宅

回覆樓主:

你有冇睇過佢部電話?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

agg123456 發表於 18-12-9 17:57
系,所以聽日去法援,睇下法律意見
已有朋友幫助搵工作,所以工作問題影響唔大
怕就怕佢唔會輕易就過我
鋪好路先至行動,例如揾工,跟手亞囡比你媽媽長期湊,唔好同99一人一星期湊啦

洋房

回覆樓主:

已經打左電話問了,法援處需要申請4至12個星期先會見面,到時先可再查詢,查詢完就可以申請
如果葉謝鄧就要2萬以上

不過問過小朋友好小機會,會系未判之前要入保良局個d,除非受虐待

依家打算申請法援,再系民正處申請free法律資訊,不過都要4-8個星期

琥珀宮

子爵府

畀面勳章

有女人更好,大條道理踢走件廢柴,恭喜你

別墅

樓主加油!祝早日成功離開賤人!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

直接去家事發庭搞
睇下要拎乜嘢文件
好簡單
唔需要法援咁煩

大宅

jeremylui83 發表於 18-12-10 22:03
有女人更好,大條道理踢走件廢柴,恭喜你

一發現有女人即使叫佢搬走同佢離婚,要絕情D對賤男,縦容佢地只會一次又一次傷害我地女人。除非無男人生活吾到,忍來為什麼呢。

複式洋房

加油啊,樓主!其實離婚都末必係壞事,爭唔爭到撫養權係要考慮返你地經濟狀況同bb平時由邊個照顧開,一般年紀細既通常都會判跟啊媽。我前夫都係同個小三打機打到搭上左,不過我離開個廢物後帶住個仔,而家生活得好好,希望你都好快捱過呢段日子。

首頁

尾頁

跳至