自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位BK大人有冇人知道點換?買番來半年已經燒左,買嘅時候又話好少會燒我先買,真係激死我早知道買番傳統嗰啲(燈膽)最衰自己貪新鮮,求求大家幫忙

子爵府

我懷疑呢隻係用 LED燈帶。要換應該要成個拆落黎。但亦極有可能係燒左隻火牛。

大宅

sf013hk 發表於 18-12-9 10:02
我懷疑呢隻係用 LED燈帶。要換應該要成個拆落黎。但亦極有可能係燒左隻火牛。 ...

謝謝你先,佢本身有三種光度,點知燒左最光果盞,其他兩種光都用得。

子爵府

回覆 tingpak 的帖子

講真,拆落黎擰俾人換,分分鐘貴過你個燈。叫人上門換就更加唔駛講。

侯爵府

2018復活節勳章

tingpak 發表於 18-12-9 09:56
各位BK大人有冇人知道點換?買番來半年已經燒左,買嘅時候又話好少會燒我先買,真係激死我早知道買番傳統嗰 ...

led 就好少要換。

唯有,你邊度買,返去問佢點換。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

影幅相,拿去水电或燈舖打價(上門/自己拆+包料)

如燒火牛,不是应全部mode都唔着咩?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

各位BK大人有冇人知道點換?買番來半年已經燒左,買嘅時候又話好少會燒我先買,真係激死我早知道買番傳統嗰 ...

自己拆下來,應該是有隻火牛燒左,如果得一隻火牛,便可能線鬆了或小電子板出了問題,拆了下來影張相來看一下裡面是怎樣的~

LED 燈裡面得幾件簡單零件組成~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

sf013hk 發表於 18-12-9 10:12
回覆 tingpak 的帖子

講真,拆落黎擰俾人換,分分鐘貴過你個燈。叫人上門換就更加唔駛講。 ...

就係無從入手

大宅

nintendo 發表於 18-12-9 10:15
led 就好少要換。

唯有,你邊度買,返去問佢點換。

為由星期一先去問一下

大宅

Jasmine-4711 發表於 18-12-9 10:22
影幅相,拿去水电或燈舖打價(上門/自己拆+包料)

如燒火牛,不是应全部mode都唔着咩?

我有問過附近電器鋪佢話唔識換

大宅

大力大力 發表於 18-12-9 10:25
自己拆下來,應該是有隻火牛燒左,如果得一隻火牛,便可能線鬆了或小電子板出了問題,拆了下來影張相來看 ...

好,我試試先

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去家事百科問吖,嗰邊有好多高手。

大宅

AACheungCheung 發表於 18-12-9 10:45
去家事百科問吖,嗰邊有好多高手。

本身想去嗰邊問,但呢邊回覆快D

男爵府

死牛

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

先熄左盞燈個大制.

你用電話頂住天花版咁影個燈既底盤 (即係天花板同盞燈既玻璃果條 la 隙), 應該會睇到邊度有位鑲螺絲或者有位去拆盞燈. 試下咁樣拆唔拆到盞燈啦.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

tingpak 發表於 18-12-9 10:06
謝謝你先,佢本身有三種光度,點知燒左最光果盞,其他兩種光都用得。

Led燈壞多數係燒左火牛

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我屋企d LED燈都係咁,裝修後應該一年都無,已陸續壞咗2間房燈,另一間小朋友房係用圓光管,不是LED,無壞,所以就2間房都換哂圓光管燈,費事煩,跟住到廚房廁所假天花果d全是LED排住隊壞,師傅話要去返買燈果間嘢配返,我地都忘記咗邊間買啦,一氣之下,都全部換返哂傳統果d燈膽裝修果陣又話好襟用,我都唔知點解咁易壞,可能屋企太潮濕?

瑪瑙宮

你肯定係有灯胆

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

tingpak 發表於 18-12-9 10:50
本身想去嗰邊問,但呢邊回覆快D

你唔打去賣燈的店舖問是否换火牛定换Led胆,大约要多少錢,或者帶相片去附近燈舖問?

大宅

hfl2000 發表於 18-12-9 13:04
我屋企d LED燈都係咁,裝修後應該一年都無,已陸續壞咗2間房燈,另一間小朋友房係用圓光管,不是LED,無壞 ...

係囉,買嘅時候又話好耐都唔會燒,真激死

首頁

尾頁

跳至