仁安新翼半私家房12~7可以推BB入房自己照顧(更新)

馬騮山寨主
|

入院時係舊翼,登記時要求await 新翼。喺候產室通知有位轉房,產房出來直接去新翼,除左新啲,仲唔駛走來走去餵BB,親戚朋友來,又唔駛迫玻璃睇BB,我覺得超正

kmbb519
|
係咪要兩種都住過的先答到你,咁樣有d難度喎 我住二人房,有3晚得我一個,霸哂成間房,勁好彩二人房有呢度好囉,同埋少d機會嘈,四人房如果其他三個媽媽(包括佢地探病的家人)是但一個嘈 都慘,但醫生同姑娘的服務我估無分別既
JD930    發表於 昨天 14:00
freshrose
|
住4人房同住公立醫院好似差唔多, 我住4人房, 3個大陸人, 勁嘈, 想休息都難, 好後悔

不過2人房就咩都貴d, 有得揀我又未必會再去仁安生
馬騮山寨主
|
freshrose 發表於 18-12-12 15:00
住4人房同住公立醫院好似差唔多, 我住4人房, 3個大陸人, 勁嘈, 想休息都難, 好後悔

不過2人房就咩都貴 ...

你住仁安四人房,有三個係大陸人?但仁安好似係本地媽媽同大陸媽媽分房㗎喎
馬騮山寨主
|
kmbb519 發表於 18-12-12 14:43
係咪要兩種都住過的先答到你,咁樣有d難度喎 我住二人房,有3晚得我一個,霸哂成間房,勁好彩:happy ...

想知二人房係咪可以要求自己湊B?我想盡快埋身餵人奶。同埋12歲以下可否入房探媽媽?
freshrose
|
馬騮山寨主 發表於 18-12-12 19:22
你住仁安四人房,有三個係大陸人?但仁安好似係本地媽媽同大陸媽媽分房㗎喎
...

我同我朋友都無,無聽過呢個安排
馬騮山寨主
|
freshrose 發表於 18-12-12 19:26
我同我朋友都無,無聽過呢個安排

我七年前仁安生已經係咁安排,而家無分?
kmbb519
|
馬騮山寨主 發表於 18-12-12 19:54
我七年前仁安生已經係咁安排,而家無分?

應該係要自己要求架,我落訂果陣 request 左想住新翼,同埋想同港媽同房, 佢有mark低話會盡量安排,但不guarantee
kmbb519
|
馬騮山寨主 發表於 18-12-12 19:24
想知二人房係咪可以要求自己湊B?我想盡快埋身餵人奶。同埋12歲以下可否入房探媽媽?
...

可以呀,我入院時見姑娘果時佢有問我,但其實就算唔自己湊,你都可以要求每兩小時去餵奶房埋身,同埋可以要求完全唔補奶粉,咁唔駛全程係你隔黎咁辛苦
我果時有親戚帶埋個8歲小朋友黎,但我唔肯定係咪咁啱無姑娘睇到
馬騮山寨主
|
kmbb519 發表於 18-12-12 22:44
可以呀,我入院時見姑娘果時佢有問我,但其實就算唔自己湊,你都可以要求每兩小時去餵奶房埋身,同埋可以 ...

多謝回覆
JD930
|
kmbb519 發表於 18-12-12 22:39
應該係要自己要求架,我落訂果陣 request 左想住新翼,同埋想同港媽同房, 佢有mark低話會盡量安排,但不gu ...

原來可以咁樣
nanabee0728
|
馬騮山寨主 發表於 18-12-9 12:48
請大家盡量詳細,謝謝

仁安得好小4人房,多數你book左4人到時入院都會叫你轉2人,package會貴小小,但其他雜費跟4人。
你想餵人奶係可以隨時去餵奶房餵就得。應該就唔可以放bb去你房。我兩年前就係咁
馬騮山寨主
|
nanabee0728 發表於 19-1-5 13:52
仁安得好小4人房,多數你book左4人到時入院都會叫你轉2人,package會貴小小,但其他雜費跟4人。
你想餵人 ...

仁安三樓新翼每日12:00-7:00可以叫姑娘推BB 去半私家房自己照顧。
melomelomelody
|
馬騮山寨主 發表於 19-1-5 22:27
仁安三樓新翼每日12:00-7:00可以叫姑娘推BB 去半私家房自己照顧。

請問係咪要全母乳先可以?
我訂左4人房,睇到可以自己照顧而家有小小想轉半私家房,中午可以同老公湊下bb,唔駛走黎走去餵奶,夜晚訓下都好
馬騮山寨主
|
melomelomelody 發表於 19-1-6 08:41
請問係咪要全母乳先可以?
我訂左4人房,睇到可以自己照顧而家有小小想轉半私家房,中午可以同老公湊下bb ...

只要你住新翼半私家房(二人房)就可以同室餵育。。。餵人奶、奶粉都可以。親戚朋友來唔駛去迫玻璃
JD930    發表於 昨天 14:01
melomelomelody
|
馬騮山寨主 發表於 19-1-6 13:57
只要你住新翼半私家房(二人房)就可以同室餵育。。。餵人奶、奶粉都可以。親戚朋友來唔駛去迫玻璃
...

唔該晒你
咁我聽日打去問落左訂可唔可以改先
kmbb519
|
馬騮山寨主 發表於 18-12-9 12:48
入院時係舊翼,登記時要求await 新翼。喺候產室通知有位轉房,產房出來直接去新翼,除左新啲,仲唔駛走來走 ...

我都係住新翼,落訂果陣要求左,佢有幫我安排
至於bb,我反而唔鐘意個個都掂得佢...
馬騮山寨主
|
kmbb519 發表於 19-1-6 23:24
我都係住新翼,落訂果陣要求左,佢有幫我安排
至於bb,我反而唔鐘意個個都掂得佢...
...

我都冇比BB人哋掂,只係方便自己餵奶,唔使走來走去。
chanchanfung
|
馬騮山寨主 發表於 19-1-7 08:29
我都冇比BB人哋掂,只係方便自己餵奶,唔使走來走去。

請問係唔係仁安或法國都要媽媽自己行過去餵奶奶架,咁QE都係自己行去餵奶?
馬騮山寨主
|
chanchanfung 發表於 19-1-19 14:28
請問係唔係仁安或法國都要媽媽自己行過去餵奶奶架,咁QE都係自己行去餵奶?
...

我淨係住過仁安,唔知其他醫院。仁安淨係新翼半私家房先可以推BB 入房。舊翼或者標準房,都要自己行去育嬰室餵奶