呻完

日月水火
|

謝各位回應
kitbebe
|
果個阿SIR都唔化
日月水火    發表於 18-12-9 13:16
PinPin
|
做完運動就緊係飲水,飲紙包飲品高糖又唔健康,我諗阿sir都係緊張小朋友身體。
日月水火
|
PinPin 發表於 18-12-9 13:12
做完運動就緊係飲水,飲紙包飲品高糖又唔健康,我諗阿sir都係緊張小朋友身體。
...
可能啦,佢果款真係似駡人咁濟。

廷廷媽
|
阿sir 都係關心小朋友健康,好人難做
小星星1
|
...

同感,不過呀 sir 過咗火,又唔係自己小孩,善意提醒已 ok 了
jenny可可
|
我諗個呀sir只係想妳小朋友好.
語氣重咗.
littlemilky
|
阿sir有阿sir規矩
好多小學嘅校規都唔准呢樣唔准嗰樣,
你犯咗規都要畀老師鬧
(Samantha)
|
廷廷媽 發表於 18-12-9 13:15
阿sir 都係關心小朋友健康,好人難做

同意
日月水火
|
小星星1 發表於 18-12-9 13:16
同感,不過呀 sir 過咗火,又唔係自己小孩,善意提醒已 ok 了
咪就係,其實多多少少我心裡條氣唔順
EQGO
|
...

同意
禁上發言
|
支持阿sir
LEE-Baby
|
係唔關佢事,你諗下佢都係想你小朋友好啫!
Jessie688
|
提醒下,我ok
南丁媽咪
|
運動後飲水唔好飲果汁或其他野,
我仲以為係常識
做開運動冇理由唔知
特別小朋友....

阿sir都係好心
不過都要上網俾人話
其實佢大可以話之你死
阿sir真係做多左喇
教完咪算
艾菲BB
|
我覺得個阿sir意思係上佢堂只可以飲水,即係好似小朋友返學上體育課只可以飲水,唔可以飲其他飲品咁,係佢定嘅一個規矩,由其阿sir係第一次已經提咗你,所以佢先咁惡
日月水火
|
littlemilky 發表於 18-12-9 13:18
阿sir有阿sir規矩
好多小學嘅校規都唔准呢樣唔准嗰樣,
你犯咗規都要畀老師鬧

如果一早列明或講明規距咁就唔同
第一次小朋友飲
佢語氣無乜嘢:飲水呀嘛!
(佢無同我講規矩,而且我覺得只係講下)
不好意思,唔係駁你

PCCW2319
|
日月水火 發表於 18-12-9 13:14
可能啦,佢果款真係似駡人咁濟。

咁你咪當佢係魔鬼教練, 要求高對小朋友好。
日月水火
|
PCCW2319 發表於 18-12-9 13:28
咁你咪當佢係魔鬼教練, 要求高對小朋友好。
你回答幾幽默,魔鬼教練!
Thx
tansyneko
|
所以有時做人真係顧掂自己算,為人好做多咗未必有人領情,當然阿sir語氣可以好d同解釋多d等家長明白,不過佢可能本身以為家長會明點解運動後唔好飲果汁啩