收到順豐留言話有寄件今天快要退回,但未過短訊通知

littleteddy
|
但用9字頭手機電話,又話我按2字,唔知堅定流?但我又無收過短訊通知(emoji)
麻每吉
|
littleteddy 發表於 18-12-9 14:18
但用9字頭手機電話,又話我按2字,唔知堅定流?但我又無收過短訊通知(emoji)
...

你本身有件件未拎?定完全無?無就一定係假
上順豐官網搵客服或打hotline查清楚

pillarfung
|
...

呃人行騙電話。
Chiusiuwa
|
pillarfung 發表於 18-12-9 14:25
呃人行騙電話。

Yes
pillarfung
|
...

順豐不會用錄音電話通知你有件未取嘅,100%騙人的。
crystal媽咪
|
...

有機會有啲位收唔到短訊通知。你有冇訂過?對方有冇畀單number你?上網check返件貨去到邊
cy101
|
咁你有無件要收先?
一罐可樂
|
我試過唔得閑去順豐站拎件, 順豐都只係send sms 通知再過幾多日唔取件就退回, 如果你真係等收順豐件, 上網check delivery status, 有問題打去順豐直接問, 個d所謂順豐電話留言, 仲要再按2 字, 係假架~
candysandy
|
星期日有開咩?
loved
|
我啱啱都收到個電話號碼水蛇春咁長,係7字頭,咁啱我琴日有份件未攞,但係聽日先至到期,所以我收咗佢線,冇撳到去2字
Poyau
|
小心中伏
littleteddy
|
我之前有網上買野寄順豐,但未收到短訊通知,應該賣家未寄出,但竟然收到留言話就到期要收回,所以覺得奇怪law
littleteddy
|
Poyau 發表於 18-12-9 15:04
小心中伏

我都怕所以無聽佢講按2字,個錄音係用普通話講
candysandy
|
littleteddy 發表於 18-12-9 15:09

普通話100%伏
Poyau
|
littleteddy 發表於 18-12-9 15:09

普通話明顯伏
Love_Poison
|
呃人的
chloe2018
|
我最近已經好少收到順豐騙子錄音電話,反而入境署電話話我今日開始被禁止出境就有(一個鐘前先又收到一個)!