時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

HKITMan 發表於 18-12-9 22:40
其實大家唔好攻擊樓主
只要講出自己睇法研究下便夠

其實呢兩日已經有幾個相同pOST ,有心定無意?

琥珀宮

畀面勳章

orangeca 發表於 18-12-9 22:02
唔好非黑即白, 我唔會支持犯民,而且呢件事同犯民無關。

呢件事真係需要搞清楚, 對香港政府的威信好重 ...

我只係講我個人感覺咋

珍珠宮

wantaima 發表於 18-12-9 22:30
呢D報導樓主無表示關注

簡單一句,美國要對付你的話,打死你都可以不用真的證據支持。假的證據,例如當年大會上那包洗衣粉,就可以拿出來做做樣子做show。

珍珠宮

平平常常 發表於 18-12-9 22:50
簡單一句,美國要對付你的話,打死你都可以不用真的證據支持。假的證據,例如當年大會上那包洗衣粉,就可 ...

呢幾年美國不斷表演緊什麼叫「我就係證據」!

男爵府

回覆樓主:

加拿大簽証有效期為六個月至十年,如果樓主資料正確,咁結果應該顯而易見。不過我都希望有關方面確認。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

平平常常 發表於 18-12-9 22:42
你覺得小甜甜聰明?你覺得李柱銘同小甜甜一樣咁聰明?

釘書機仔明顯是蠢人,一班律師被一個蠢人同時欺騙 ...

所以定性為靈異事件, 絕不為奇
放下自在

水晶宮

回覆樓主:

個個post一樣
講來講去三幅被

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

大帥哥話齊:誰大誰惡誰正確

珍珠宮

cattz288 發表於 18-12-9 23:15
所以定性為靈異事件, 絕不為奇

5 eyes = 五鬼拍門
無論你飛到天腳底,五鬼都會搵上門。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

HKITMan 發表於 18-12-9 22:40
其實大家唔好攻擊樓主
只要講出自己睇法研究下便夠

其實最簡單咪就係個簽証係舊護照, 所以兩本一齊帶囉
你當香港政府傻, 都唔好當用個個無聊同外國海關低能
兩本入境日期都一樣, 你真係當海關傻豬仔咩.....
天朗氣清

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

blackberry 發表於 18-12-9 23:23
大帥哥話齊:誰大誰惡誰正確

正喎!
放下自在

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

calvin1230hk 發表於 18-12-9 21:24
最好笑係美國佬講D人就信,如果係咁,點解當時唔捉佢。
而家美國係佢自己國內嘅法例,去捉其他地方嘅人, ...

可唔可以講返護照?你想講政治,可以去之前幾個離題post講,留返一個講好多人擔心既護照問題。

侯爵府

算死草 發表於 18-12-10 07:49
可唔可以講返護照?你想講政治,可以去之前幾個離題post講,留返一個講好多人擔心既護照問題。
...

一直都講緊!
去美國洗唔洗簽證? 當時佢地查唔到? 咁容易會批?
話人地有咁多本護照,係咪即是嚮佢身上搵到?
直接D,講番證據先啦!

珍珠宮

orangeca 發表於 18-12-9 19:41
中國科技巨企華為太子女、副董事長兼首席財務官孟晚舟在加拿大被捕後,美國司法部指她擁有共7本中國內地及 ...

據我所知如果簽證在舊護照,可以用舊護照入境的,美加系吾會理你,最大可能,佢可能飛太多,護照好快蓋滿,又懶得去過簽證,我吾信香港入境處會明目張膽,簽幾本護照比人,如果系甘尼個地方重衰過非洲國家,我打死吾信,黃絲驚就快d移民

侯爵府

回覆樓主:

呢件事根本就係老人勒索,美國佬轉移視線,搵個方法抹黑,又咁多有心定冇意既人跟住去釘實護照嘅問題,仲有人叻到要香港政府去徹查!就算㸃關你老美春事,放人先講啦。

侯爵府

回覆樓主:

成版都啄住護照,果然大家都跟足據本辨事喎!但奇怪冇人提過老美無故捉人?

男爵府

算死草 發表於 18-12-10 07:49
...

我只想討論護照,唉, d人政治上腦

男爵府

tinlong22 發表於 18-12-9 23:32
其實最簡單咪就係個簽証係舊護照, 所以兩本一齊帶囉
你當香港政府傻, 都唔好當用個個無聊同外國海關低能
...

33次進入美國用2本護照,理由係簽證係舊護照(第二本或第一本),但內頁用完要開新護照(第三本), 呢個理由完全講得通。

我現在關心的係既然有第三本護照, 爲咩佢可以用第二本護照入境加拿大, 特區護照去加拿大係唔需要簽證的。

我唔係係呢個topic討論政治, 美國抓人的問題各位有興趣可以另外開topic, 我只想討論護照問題。

男爵府

cattz288 發表於 18-12-9 23:32
正喎!

邊個惡邊個話是, 呢個世界更本係咁, 所以希望國家強大。

首頁
45678...9

尾頁

跳至