自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

無小朋友,無家人幫,一家兩個大人,三餐點安排?我超唔想食外賣

珍珠宮

請鐘點可以嗎?

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

食粥或整定湯底,只需加粉麵,一係排骨/北菇雞蒸飯依類!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

要頂幾耐?一早炆定可以頂到2、3日,加烚菜白飯 (白飯可以茶餐廳外賣)

子爵府

請人煮飯或者送飯。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無人幫,隻佬唔識煮野食,唔想食外賣.... 我都會食外賣,之前睇下邊d外賣合心水!

男爵府

唔好煩我 發表於 18-12-9 23:05
無小朋友,無家人幫,一家兩個大人,三餐點安排?我超唔想食外賣

早餐—麥皮/蒸點心/麵包/蒸腸粉
午餐—烏冬/米粉(日式麵鼓湯底/鼓油湯底)
晚餐—蒸水餅/蒸排骨(放飯面一起蒸便可)
烚菜

或者
煲一煲湯(要有肉以及菜,例如:青紅羅白豬肉湯),再煮白飯,咁都可以一餐的。

子爵府

回覆樓主:

可以參考一次過整幾日便當嘅影片煮定放雪櫃,要食時返熱就可以早餐簡單整雞蛋+麥片+生果相信老公應付到

https://youtu.be/HqkEIZDHBa8

用戶要求終止服務

R頭唔識煮又唔食外賣典呀
或者食d盡清淡d既外賣囉,粥呀丶壽司之類
或者你自己煮超簡單飯餸囉?滾個瘦肉湯,蒸排骨、白飯
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

男爵府

回覆樓主:

我諗樓主要請鐘點解決三餐,她由去街市超市買送開始做起。你手術有傷口,應該唔方便走動吧。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Bed rest 幾多日,距離現在仲有幾多日?仲有時間就特訓佢,最簡單菜色!

男爵府

回覆樓主:

請鐘點煮飯,或者每日上網訂定d餸包。

珍珠宮

anna59 發表於 18-12-9 23:06
請鐘點可以嗎?

我有,但佢一星期只來一次,同佢主要做清潔

珍珠宮

cholewong29 發表於 18-12-9 23:50
請鐘點煮飯,或者每日上網訂定d餸包。

在哪訂?thanks

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

cy101 發表於 18-12-9 23:49
Bed rest 幾多日,距離現在仲有幾多日?仲有時間就特訓佢,最簡單菜色!

佢咁嘅資質

別墅

唔好煩我 發表於 18-12-9 23:05

試下訂餸菜包,例如東華(比較平), 如果想好味啲既就私人果啲

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 18-12-9 23:13
要頂幾耐?一早炆定可以頂到2、3日,加烚菜白飯 (白飯可以茶餐廳外賣)
...

頂一星期

琥珀宮

唔好煩我 發表於 18-12-9 23:52
佢咁嘅資質
唔好睇少佢!可能潛能大爆發!

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至