想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想開始排政府ivf, 個程序係點架?睇政府醫生先?然後叫佢轉介?thxxxx

複式洋房

我當時係喺家計會做婚前檢查的,
檢查後見左醫生一兩次,就寫紙俾我去排政府。
政府嗰邊會叫先生交精,之後開始排期。
我15年年尾排,原本個期係19年1月,之後提前到今年3月。

排完之後其實都冇乜嘢做嘅,都係等待...

大宅

kiki903 發表於 18-12-10 00:37
政府嗰邊會叫先生交精,之後 ...

你已見醫生?

大宅

kiki903 發表於 18-12-10 00:37
政府嗰邊會叫先生交精,之後 ...

我2015年的夏天排期的!一直提前檢查同ivf.而家懷孕19周了。你做未呀?我拍政府的,前後一次成功懷孕一萬六元包括老公嘅二次精子檢查,冇雪胎了。平多五千!

大宅

Cindy曾 發表於 18-12-12 20:06
我2015年的夏天排期的!一直提前檢查同ivf.而家懷孕19周了。你做未呀?我拍政府的,前後一次成功懷孕一萬 ...

我用左16500,因為有雪胎

大宅

Sharonto1020 發表於 18-12-12 21:04
我用左16500,因為有雪胎

我計埋排期開始嘅檢查抽血費用了。每次打針80超聲波80一次那些

大宅

Cindy曾 發表於 18-12-12 21:05
我計埋排期開始嘅檢查抽血費用了。每次打針80超聲波80一次那些

16500未包打針,我每次打針19,超聲波唔洗比錢,你邊間醫院做?

大宅

Sharonto1020 發表於 18-12-12 21:15
16500未包打針,我每次打針19,超聲波唔洗比錢,你邊間醫院做?

威爾斯呀,專科複診費80元喔,日日去打針都要80,有時抽血➕超聲波也是80只要上去就要80

大宅

Cindy曾 發表於 18-12-12 21:31
威爾斯呀,專科複診費80元喔,日日去打針都要80,有時抽血➕超聲波也是80只要上去就要80
...

我係廣華

複式洋房

yen0422 發表於 18-12-10 00:55
你已見醫生?

見咗喇,18年3月見,剛剛12月放左D5,
宜家等緊放磅~ 緊張~

複式洋房

Cindy曾 發表於 18-12-12 20:06
我2015年的夏天排期的!一直提前檢查同ivf.而家懷孕19周了。你做未呀?我拍政府的,前後一次成功懷孕一萬 ...

我10月抽卵~ 但中左個OHSS 唔放得住,
前後雪左5個D5,剛剛放左一個 希望成功啦!
你好勁呀,1次就成功喇! 放左入去時有冇咩特別感覺呀?

大宅

iuma 發表於 18-12-9 23:09
我想開始排政府ivf, 個程序係點架?睇政府醫生先?然後叫佢轉介?thxxxx
...

我要驗3次血,老公2次精,下年2月才見醫生,未知進度,你們有意見嗎?

大宅

kiki903 發表於 18-12-17 21:37
見咗喇,18年3月見,剛剛12月放左D5,
宜家等緊放磅~ 緊張~

我都係12月放咗D5,來緊21號放磅

複式洋房

Sharonto1020 發表於 18-12-17 22:13

加油加油,齊齊Bingo!

大宅

kiki903 發表於 18-12-17 21:43
我10月抽卵~ 但中左個OHSS 唔放得住,
前後雪左5個D5,剛剛放左一個 希望成功啦!
你好勁呀,1次就成功喇! ...

希望你成功了,起碼你有雪胎,我放完一星期測尿冇嘅,果一刻非常傷心難過,攞起檯面老公包煙點著(emoji)……吸完幾啖非常後悔啊!靜靜地過了二天,同老公講冇奢望了希望幻滅了,老公話人地都偷偷驗幾次了你唔驗一下,我話驗一次冇嘢睇、明天早上驗埋剩餘一支棒啦!第二早七點醒來之後睡不著了,測尿一次未完全天光竟然有灰印出來啦!第二天又去買多一種牌子都有粉紅色印呀,唔敢相信攞去公司告訴我老公!一抽血下午四點半已經通知懷孕結果!覺得好神奇啊,今日都覺得是夢!不過寶寶已經真實存在了,胎動二周了。 你加油!

大宅

Sharonto1020 發表於 18-12-17 22:13

加油哦,一定要保持開心愉快!

大宅

kiki903 發表於 18-12-17 22:15
加油加油,齊齊Bingo!

昨天自己已偷驗咗

首頁

尾頁

跳至