自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

呻完

刪貼

伯爵府

你未拍過拖? 只單身10幾年?

其實緣分好難講,又唔使咁灰,可能不知不覺佢就會來。 自己多d出去見下人,機會自然就多d

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

香港男人普遍都吾好,其實,單身都吾差,起碼吾使照顧另一半,記住,就算揾到個伴,你亦都要睇住佢

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

教師無拍拖通常係圈子問題, 跟眼角高低無關。

大宅

siulili 發表於 18-12-9 23:16
你未拍過拖? 只單身10幾年?

其實緣分好難講,又唔使咁灰,可能不知不覺佢就會來。 自己多d出去見下人,機 ...

算係未拍過拖啦,由適齡拍拖到而家係十幾年了. 我不擅於交際

男爵府

發覺男人未必個個都想伴侶係樣靚身材正,反而主動平易近人的更有市場,好耐之前新聞都有講過個女仔生到成個女版吳孟達咁,但係去夜場都唔少仔溝,唔係個個男人都鐘意向高難度挑戰架,更多嘅係鐘意向有把握嘅埋手,所以如果遇到有興趣嘅目標時不防主動啲透露下自己心意或者傳達下好感,唔好未出擊就覺得自己輸硬阿,有自信個人都charm D啦

是是但但    發表於 18-12-10 10:41

大宅

anna59 發表於 18-12-9 23:18
香港男人普遍都吾好,其實,單身都吾差,起碼吾使照顧另一半,記住,就算揾到個伴,你亦都要睇住佢 ...

其實好男人係有既,但係我呢個年紀層既好男人唔會冇老婆或女朋友既,
個個都被人MARK晒了,輪唔到我份,更何況香港男少女多,
點同人爭姐

公爵府

回覆樓主:

其實宜家的人觀念己經不一樣啦 ! 不一定要結婚,大把人選擇單身或者同居,自由自在,身邊見過不婚人仕.男女都有,周圍的親友早就習己為常。

大宅

lavender_baby 發表於 18-12-9 23:21
發覺男人未必個個都想伴侶係樣靚身材正,反而主動平易近人的更有市場,好耐之前新聞都有講過個女仔生到成個 ...

多謝JM,我都明既,但係我連目標都無,
身邊無咩異性朋友,陌生都唔知人地會唔會呃你

侯爵府

yfkyau 發表於 18-12-9 23:23
其實好男人係有既,但係我呢個年紀層既好男人唔會冇老婆或女朋友既,
個個都被人MARK晒了,輪唔到我份,更何 ...

睇你幾個reply, 感覺有d 主觀同負面啵,多聽別人意見,多認同對方係溝通第一步呢,如果對方下下比你bang 都幾難繼續落下架,邊有個個李嘉欣,再靚都好,難相處都係假,一齊舒服最緊要呢

男爵府

幾歲先?

大宅

美之選468 發表於 18-12-9 23:25
其實宜家的人觀念己經不一樣啦 ! 不一定要結婚,大把人選擇單身或者同居,自由自在,身邊見過不婚人仕.男 ...

雖然係甘講,但邊個唔想老來有個伴啊,
我又無咩朋友,我想搵個人陪我做可以2個人做既野啊
例如去旅行,去睇日出日落,做一D2個人做先浪漫的野啊
我唔想令人生留下遺憾

大宅

skybiebie 發表於 18-12-9 23:29
睇你幾個reply, 感覺有d 主觀同負面啵,多聽別人意見,多認同對方係溝通第一步呢,如果對方下下比你bang ...

呢位JM,你都幾主觀啦,或者你認為我未拍過拖就係性格問題
係一個難相處的人,唔俾我有其他原因無講既咩
我自問對人都和和氣氣,
我未試過BANG咩野人囉,你何來得知呢?

侯爵府

yfkyau 發表於 18-12-9 23:32
例如去旅行,去睇 ...

缘分!無得急~
遇到未必好,遇唔到又未必唔好!
唔好太在意或者有驚喜。

珍珠宮

容許我講得露骨少少
其實香港男仔要欣賞女人內在美也要有 [性趣] 的
不如去學下化妝、打扮、keep fit
將自己外表看起來整整齊齊、大大方方
首先拎咗張入場券
之後再諗擴大圈子

同埋唔好介意我咁講
中女一般較多失婚男、離婚男追求
自己心態也要調整下
好男人唔一定限於從未結婚的
要有心理準備
加油

男爵府

yfkyau 發表於 18-12-9 23:32
例如去旅行,去睇 ...

咁不如參加下啲行山團,好似facebook 都有行山group 架

伯爵府

出力減肥、努力扮靚先啦
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

侯爵府

yfkyau 發表於 18-12-9 23:37
呢位JM,你都幾主觀啦,或者你認為我未拍過拖就係性格問題
係一個難相處的人,唔俾我有其他原因無講既咩
我 ...

只係跟據你話老師朋友無拍拖就眼角高,同有jm 話仲有好男人嘅,你話好男人都有哂另一半唔到你啦,而覺得有d 負面,當然你有咩原因我地唔知啦,只係想表達,多d 接受人地意見,可能未必同你一樣觀點,同positive 一點,會比較易同人get along, 或者發展落下啫,無話你係難相處嘅

大宅

其實講真,我都有要求的,
我唔會生仔的,同埋個男人要養得起我囉

但係我一諗到第一點,試問有幾多個男人接受到
女人唔生仔呢,呢點已是一個問題

首頁
12345...9

尾頁

跳至