自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

yfkyau 發表於 18-12-9 23:13
呻完

我寧願單身 嫁錯了 仲可悲 咁就一世

子爵府

我身邊有好多單身好耐嘅女仔都有啲共通點:
固執,主觀,對一啲事情覺得想當然
唔聽人意見

所以所有野都係有線可跟的。

男爵府

回覆 yurijm 的帖子

是獨生女,有警告那外父别太縱容,現老來攪到自己!

公爵府

2024年龍年勳章

Gee! 發表於 18-12-10 12:24
唔聽人意見
x2. 其實我唔想 label, 但真係大部份都係咁 . 好硬頸。其實, 係一D事情入面, 可以有好多可能性, 好多野唔係非黑即白, 但我身邊單身好耐既女仔, 係覺得一就係一, 二就係二, 無中間路線。。。。

男爵府

yfkyau 發表於 18-12-9 23:45
其實講真,我都有要求的,
我唔會生仔的,同埋個男人要養得起我囉

你搵到個喜歡的男人,可能你便想生B。

侯爵府

唔聽人意見

Exactly, 身邊都係有呢d 特點,非黑即白,但9成覺得嘅野都係黑 無論咩事都係唔慌好嘅,負面得好得驚,朋友安慰都安慰唔到咁多,怕左佢,有個仲要公主上身,要身邊d 人服侍埋佢,真係救命

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

是是但但 發表於 18-12-10 11:26
我都想知...即係咩樣....

不過諗返讀書時, 好受歡迎既女仔, 唔係話靚架, 反而性格大於一齊。

示意圖, 講真我真係想像唔到...

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

唔聽人意見

有D仲言行偏激, 樣樣野都好大反應

伯爵府

natjosejim 發表於 18-12-10 11:02
One night stand 一夜情

oh , thx

公爵府

2024年龍年勳章

skybiebie 發表於 18-12-10 13:35
Exactly, 身邊都係有呢d 特點,非黑即白,但9成覺得嘅野都係黑 無論咩事都係唔慌好嘅,負面得好 ...
好中!朋友去旅行,佢話去咁凍既地方玩有乜好玩。朋友約食飯,佢又話個間餐廳好唔好食架?但自己又唔會主動揾。朋友新居入伙,佢竟然同我講失業點供樓呀!好負面。

侯爵府

Yibu 發表於 18-12-10 13:56
好中!朋友去旅行,佢話去咁凍既地方玩有乜好玩。朋友約食飯,佢又話個間餐廳好唔好食架?但自己又唔會主動 ...

唉,有個朋友拍拖好sweet, 佢叫人睇定d 先啦,啱啱拍硬sweet, 人地話要買樓,佢話好似你呢d 無咩錢睇邊d 邊d 盤就啱,去人地屋企食最遲黎都算,一黎就話最鐘意咩都唔洗做,坐係度有得食,真係救命

寶石宮

2023年兔年勳章

hellohelloruby 發表於 18-12-10 11:08
女版吳孟達

即係點樣?

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 18-12-10 11:22
講得好呀我之前都有朋友,日日怨,怨香港男人膚淺,睇外面我心想全部人類都 ...

其實好多女人都誤會左男人眼中既外在美同內在美。

珍珠宮

王國教室勳章

nsychristy 發表於 18-12-10 20:16
其實好多女人都誤會左男人眼中既外在美同內在美。

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 18-12-10 20:35

無論叻定唔叻既男人,外在美係溫香軟玉,內在美係唔使佢操心。

溫香軟玉係外型上既概念,唔係細節,更不是甚麼捉摸不到既氣質個性,亦唔係真 care 女人是否所謂自強

唔使佢「操心」就睇你幫到佢做 d 咩佢做唔到既事,相處個時佢自己有無「不安」 - 令佢俾人牽著走既不自信感

子爵府

回覆樓主:

講開又插咀
識一位被單身好想結但連拖都無拍嘅中女
聽佢講到咁想
諗住幫佢諗吓
點知,用交友app又話唔好,去吓上啲有男士上嘅興趣堂例如學吓攝影,又話唔好,執靚啲,又話唔好! 個人又超內向小心眼多嘢諗嗰啲。 都未去識就已經多多條件。我心諗,妳恨一世都好難有,不如選擇單身仲開心好過啦!既然佢都被自己單身,不如自選單身,起碼個人唔駛咁鬱先

男爵府

nsychristy 發表於 18-12-10 20:41
無論叻定唔叻既男人,外在美係溫香軟玉,內在美係唔使佢操心。

溫香軟玉係外型上既概念,唔係細節,更不 ...

我唔明你講溫香軟玉嗰部分, 可唔可以 再解釋下

子爵府

回覆樓主:

莫道你在選擇人 人亦能選擇你...
自己要求唔降低唔緊要 但要接受無對象既結果

珍珠宮

blue02 發表於 18-12-11 05:55
我唔明你講溫香軟玉嗰部分, 可唔可以 再解釋下

男人唔係首要精緻同甚麼出類拔萃,係要睇落覺得質感好同舒服,human instinct 黎,係意會唔係言傳,同女人眼中既靚無乜關係
好多自認為好 man 成日將我係男人就乜乜乜放在口邊既女人,其實係最唔知男人要乜,錯晒,亦唔見得佢地感情順,然後又話自己出色過男人、但又無男人唔得、又鄙視男人同女人。所以唔使聽人講咁多。
「無男人要點過」同「有無男人都要過得好」係另一個話題,但如果想要一段關係想要留住一個男人,想雙方都係舒服既,心高氣傲同不能真正了解男人需求係辦不到既

首頁

尾頁

跳至