自由講場

跳至

首頁
56789...13

尾頁

珍珠宮

1 由 10幾樓爬上落一層

2 在公園爬出樓梯頂,跌落去就7 層樓高

大宅

Ms.Rhino 發表於 18-12-10 18:47
插手指尾入電制
個時應該2,3歲左右,好中意係枱底玩
有次玩玩吓,見到個電制好好奇

好危險啊

公爵府

回覆樓主:

同朋人爬明渠,由個公園仔度入,一路爬到大埔道,而家諗番唔識死

洋房

MommyPanel勳章

回覆 luckybaby2011 的帖子

結局都係被阿爸阿媽照肺,問係邉度識打電話聽故事。電話費都要照交架喇。到而家大時大節都會被D親戚拎出黎講

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

stkyo 發表於 18-12-10 10:43
我係沙頭角大,痴住大陸,應該係讀幼稚園或一年級咁上下時,試過自己一個人,去大陸個邊,仲要行好遠去同學 ...

我地細個都係屋村四處走

大宅

回覆樓主:

11 歲時,暑假一個人坐2日1夜火車去上海,再一個人坐4日3夜船返香港,我唔明點解我媽唔擔心...

男爵府

跳樓梯。細嗰五六級咁跳落嚟

公爵府

gmvn123 發表於 18-12-10 22:56
玩秋千盪到前面最高時跳落地,以前真係可以完美落地,而家諗起都驚

我細個曾經見過一個男仔企喺度玩盪千秋,佢可以360度咁轉左一個圈,我細個見到都覺得好驚,就係因為我識驚先好

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

碟仙,
不過當時好驚

用戶要求終止服務

Mytrueapple 發表於 19-5-2 13:08
11 歲時,暑假一個人坐2日1夜火車去上海,再一個人坐4日3夜船返香港,我唔明點解我媽唔擔心...
...

咁細個就識背包旅行

公爵府

pi0219 發表於 18-12-11 09:37
回覆 1mocha 的帖子

係, 真係好鬼異, 我地成班真係無人刻意推架, 個銀仔真係自己會郁 ...

小學喺學校有班同學有玩, 好似我都有伸隻手指入去個銀仔度,跟住我驚得滯縮手,跟住俾我同學罵我好縮手,跟住就唔記得, 當時個個都話係有人隻手指指郁, 但係太耐了唔記得咗, 而家睇返呢個post ,先知道原來我都幾細膽,好多野我都驚唔敢玩,不過煲蠟我有玩,差啲燒左樓下公園棵樹

伯爵府

畀面勳章

我試過貪玩由差唔多一層樓嘅高度跳落地面,無損傷真係大幸

仲有,伸個頭出窗花其中一格(舊式鐵框),差啲縮唔返入嚟,對耳仔”kick”住咗,攪咗成大半個鐘,後來先可以縮返入嚟,最慘嗰陣屋企無人,嗌救命都無人知

琥珀宮

jj7723 發表於 18-12-11 00:07
我同家姐小六暑假,我果時10歲,家姐12歲。同埋同班同學+佢細佬(小四),4個細佬自己搭船去珠海,中山玩,住 ...

c6十二歲放假已自己上廣州

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

wannabe118 發表於 18-12-10 11:32
跳樓機等機動遊戲。。我覺得依家心血少 玩唔到呢d啦

呢個諗返起 都唔理解我咁大膽 !
一個人去玩幾次!以家見到真係怕 怕 怕

伯爵府

細個唔識死,
- 同單車鬥快, 跑到個人係碌出去, 碌到好似車呔咁轉, 好彩無碌出馬路...
- 仲有係1樓行人天橋到跳落地面花糟, 以為自己好型, 好彩細個無跳到入院....
- 自己去踩單車, 踩左入人地屋院後巷, 被好多狗追返轉頭, 狂踩返出大路, 嚇到以後唔敢自己周圍踩...
- 係大陸玩得兩條繩就跳到HIGH HIGH的遊戲, 諗返轉頭真係唔識死, 朋友仲問我係咪想自殺... - 落大雨行晒雷走去公園玩滑梯同氹氹轉, 玩到腳踭無左忽肉, 痛到喊....

子爵府

回覆樓主:

細個係屋企煲蠟,唔係講笑,唔明點解當時阿媽會比我咁做

伯爵府

檸檬檸檬 發表於 18-12-10 10:16
細個爸媽搵上門補習比我,點知個女人玩失蹤,我竟然打比人地阿媽到講,個陣我10歲到。點知有日帶埋幾個「朋 ...

自己一個玩銀仙,原來真係會郁

大宅

親子王國15週年勳章

檸檬檸檬 發表於 18-12-10 10:16
細個爸媽搵上門補習比我,點知個女人玩失蹤,我竟然打比人地阿媽到講,個陣我10歲到。點知有日帶埋幾個「朋 ...

去到英國同兩個女仔自己搭火車周圍去,由南部北上,仲要玩晒所有主題公園中最刺激嘅機動遊戲,而家諗返都覺得自己好勇敢

大宅

回覆樓主:

筆仙,而家大個一定唔會再玩....

大宅

fanfanboy 發表於 18-12-10 22:57
咁之後有無咩特別?

我細個唔敢玩

我玩筆仙,自己一個係屋企玩,支筆真系有股力量自己移動,而家諗起都驚...

首頁
56789...13

尾頁

跳至