唉!份工做左八年,今日公司俾左一個月通知炒我?

waiyuktsoi
|
加油,明天會更好
蛋花湯
|
JUNE408 發表於 18-12-10 14:56
就係無寫明
不過八年來也有
公司係按業績去俾,所以我先話可能無

冇響合約寫明好難追

mercurycc
|
JUNE408 發表於 18-12-10 14:51
我唔係細,可能好難搵工
唔洗咁擔心,香港肯做真係唔會無野做架,
可能到時搵到份更岩自己,中年人而家先吃香架。
Mnbvcxdsa
|
JUNE408 發表於 18-12-10 14:48
俾一個月通知即係連一個月都唔係補
除左長期服務金(仲要係Mpf攞出來)就可能連double pay都無 ...
加油!祝早日找到新工作

Charlotte_mom
|
俾個big hug 你
我有家人都係咁,十幾年,之前攞晒top sales,升職bang bang聲,一句cut headcount 就無情講,佢仲係全間branch最大,俾一個月通知,叫佢點面對下屬、面對d客(仲笑住做?有病嗎!)
佢走左,轉工轉行,4x歲一樣有人請。佢好努力做,幾年之間老闆信晒佢,又係升到bang bang聲,title比以前高幾級。佢話舊檔「蟻」佢都唔返去
祝明天更好!
JUNE408
|
cinda72. 發表於 18-12-10 14:57
黎緊經濟麻麻地,應該係公司要節流,所以搵人開刀,未必係你能力問題

ipipipip
|
JUNE408 發表於 18-12-10 14:48
俾一個月通知即係連一個月都唔係補
除左長期服務金(仲要係Mpf攞出來)就可能連double pay都無 ...

公司唔掂?
JUNE408
|
Charlotte_mom 發表於 18-12-10 15:01
俾個big hug 你
我有家人都係咁,十幾年,之前攞晒top sales,升職bang bang聲,一句cut headcount 就 ...

你家人好叻呀不過我係c9仔一名
JUNE408
|
ipipipip 發表於 18-12-10 15:04
公司唔掂?

以我所知唔係
ilovedanny
|
加油!
himhim0502
|
唔好灰心, 做到1月中, 可以留返D時間預備過年事宜, 好快2月就可以再搵工, 加油
rachel0316
|
加油
Charlotte_mom
|
JUNE408 發表於 18-12-10 15:04
你家人好叻呀不過我係c9仔一名

每一份工作都有最適合嘅人材,c9有c9工架嘛
祝好運
sasa0208
|
JUNE408 發表於 18-12-10 14:58
我八年無搵工,宜家唔知乜嘢世界了

我上年都係做左8年,遣散左,加油
micsin
|
JUNE408 發表於 18-12-10 14:58
我八年無搵工,宜家唔知乜嘢世界了

唔洗驚 我個fd 無做野10年 咪又搵番文職 希望在明天
親親小孩子
|
加油
littlefunpig
|
經濟係差左⋯⋯

加油
遲d搵份更好的
MM2H
|
加油
濼濼媽
|
回覆 JUNE408 的帖子

加油,明天會更好
JUNE408
|
himhim0502 發表於 18-12-10 15:10
唔好灰心, 做到1月中, 可以留返D時間預備過年事宜, 好快2月就可以再搵工, 加油 ...

我要盡快搵工