唉!份工做左八年,今日公司俾左一個月通知炒我?

esmehouse
|
bbsonyy
|
做左甘耐, 都要抖抖
一邊搵工, 一邊當放自己一個大假, 呢段時間又可以放多d精神打理下屋企, just take a break^^
轉下心情, 睇到既野就唔同晒

其實文職都唔太難, 你甘多年經驗, 好多幾年冇做的朋友, 小朋友大返重投職場, 有d返半日, 有d返全職, 都唔難搵到野做, 你個假可能短到你唔信Tim, enjoy the moment!
syne403
|
年尾流流被人炒,真係唔開心
KWHeidi
|
JUNE408
|
bbsonyy 發表於 18-12-10 15:35
做左甘耐, 都要抖抖
一邊搵工, 一邊當放自己一個大假, 呢段時間又可以放多d精神打理下屋企, just take ...

多謝你安慰
lalalumlum
|
JUNE408 發表於 18-12-10 14:48
俾一個月通知即係連一個月都唔係補
除左長期服務金(仲要係Mpf攞出來)就可能連double pay都無 ...

加油呀!
我都七年冇做野,今年都揾到份合約工,出年再努力揾長工。

冇野做時咪最好讀書增價囉!

機會會留俾有準備嘅人!
kiukiumui
|
JUNE408 發表於 18-12-10 14:58
我八年無搵工,宜家唔知乜嘢世界了

放心 我之前份工做咗廿幾年, 剛剛搵到一份幾好既工。加油
終極熊貓
|
JUNE408 發表於 18-12-10 14:56
就係無寫明
不過八年來也有
公司係按業績去俾,所以我先話可能無

咁即係performance bonus?
good_pig
|
除左長期服務金(仲要係Mpf攞出來)就可能連double pay都無 ...

希望在明天
sinohk33
|
明年二月五號就係新年,過年大把公司請P T,做住先,過咗年先搵啦。

加油
himhim0502
|
kiukiumui 發表於 18-12-10 15:53
放心 我之前份工做咗廿幾年, 剛剛搵到一份幾好既工。加油
好叻, 加油
SMKATHY
|

不用擔心,祝搵到比呢份更好的工。
另小休一下吧!
Poyau
|
加油
Poyau
|
jamjamwww 發表於 18-12-10 14:53
我同你一樣

加油
sunnygirl
|

cheungnk99
|
加油啊~ 今年經濟真係好差
T96
|
一個月都唔補, CHEAP
hellohelloruby
|
回覆 JUNE408 的帖子

可以打去/e-mail勞工署問下
祝早日揾到新工
JUNE408
|
T96 發表於 18-12-10 16:09
一個月都唔補, CHEAP

其實我好唔開心一個月都唔補,要我交代清楚所有野俾其他人先走
jje88    發表於 18-12-11 10:53
JUNE408
|
終極熊貓 發表於 18-12-10 15:54
咁即係performance bonus?

可以咁講