北角大車禍:保母車無人駕駛衝斜路 直剷行人路釀2死14傷

lalalumlum
|
好恐怖!
昨天先係附近過馬路,我仲同阿女講唔好企咁出,因為d車由斜路衝落來,萬一收唔到制,就。。。。。。

個心好唔安樂!
LedTV
|

SuperSuperman
|
cattz288
|
carman2412 發表於 18-12-10 15:40
之前朋友部車試過,前車冇拉手掣,流後撞到我朋友部車,結果因為事發時司機唔響車入面,所以冇扣分,只係 ...

下!! 擺明係不小心駕駛喎!
hellohelloruby
|
rip
祝傷者早日康復
Sumyeema1
|

cattz288
|
BGCOME08 發表於 18-12-10 15:44
我真係唔明點解會唔記得拉break囉?正如疴完屎會唔會唔記得抆屎吖?而家D人揸車態度越來越差!
...

掛住睇手機
sf013hk
|
回覆 BGCOME08 的帖子

唔係唔記得,而係無認真拉盡手制,一閂門就震鬆左。
呢種手排搵食車其實搵拉手制係唔夠。最萬全係上斜停定扣死入前波,落斜扣死後波。咁就就算有架幾大既車係後面推你架車都推唔郁。
三十年前一架二十噸既大貨車係東邊街上貨時溜落斜落第三街將架上斜既私家車推入第二街舖頭,結果架車上醫生一家四口就咁困係架車同舖內鑑生燒死左。就係落貨工人無拉手制亦無涉舊木方係車輪下。
是是但但    發表於 18-12-10 17:04
杜小田    發表於 18-12-10 16:43
qq媽媽咪
|

kenshiro18
|
棍波要入1波
T.Tra
|
boboblublu
|
mickeyeva 發表於 18-12-10 15:06
希望傷者可以大步檻過。
【車cam直擊】

真係好心up 希望傷者早日康復
Isaacymom
|
wongwendy2000
|
司機雖然大意, 但都算有責任心,
一般人會閃開一邊
qoo888    發表於 18-12-11 00:54
eliekim
|

cmchang0927
|
在我家對面....有時我也會拿衣服到那卷的洗衣店洗....附近其實好多長者行的...希望傷者平安, 交通意外真是預料不到...
muihsu
|
附近好多人行,架車咁溜落黎,又剛好無車行緊,否則後果可能更加難以想像
李斯特
|
真係好恐怖
希望平安大吉。
NoName
|

marksix123
|
mickeyeva 發表於 18-12-10 15:06
希望傷者可以大步檻過。
【車cam直擊】

我公司在附近,聽到都好心痛。祝願所有傷者早日康復。