夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Sorry得罪講句

犯賤是也

你父母如果知道,一定心痛死

你這樣其實也是不孝的一種

希望你仔仔不會學你這樣

男爵府

mzlian123 發表於 18-12-10 18:08
多謝呢度的jm,係呢段婚姻中,我也有做得唔好的地方,佢係一個好特別,好聰明的人,佢覺得愛佢就凡事以佢第 ...

呢種人講得好聽就叫有性格,老實講係衰X格,你咁都可以同佢生完一個又一個,我都覺得佢確係好特別,特別不知所謂!愛惜下自己吧

瑪瑙宮

mini1204 發表於 18-12-11 21:13
或者係純種曱甴
純種垃圾
純種屎

叫佢單性繁殖喇, 痴乜線.

子爵府

Jm, 離開係要好大勇氣,但我相信你兩個仔將來會為你今次喱個決定而感到驕傲!一個價值觀錯晒嘅人,點教下一代?唔通你想你對仔將來好似佢咁大個俾張list 你還錢,大家冇拖冇欠咁?

喱個賤男最好孤獨終老,唔好再害人,攬住佢啲貨過世啦

大宅

mzlian123 發表於 18-12-10 23:44
佢太特別,我諗一萬個香港人唔知有冇一個?佢俾我聪明,佢當年會考25分㗎,可惜中文唔合格。入唔到u。 ...

佢有乜咁勁咁特別?讀書過得去又點?

講野咁刻薄,反映內心。我唔明點解會愛一個咁差既人,佢連對家人朋友都係咁,有乜好留戀?過去既已經係sunk cost,選擇留與走時根本無需考慮。

天赋係天生,但善良係選擇。善良比聰明重要得太多。

PS 會考25分唔係好勁,普通到唔能夠再普通,你求其入港大中大,呢個只係平均數以下。

更何況佢連大學都入唔到,但你就係大學畢業生,做乜和佢相處後,反自覺不如他?呢種其實係佢對你既一種洗腦。

大宅

flori 發表於 18-12-12 00:16
我記得當年我嗰班30個人有過一半都會考25分

我當年25分入唔番原校。。。

大宅

mzlian123 發表於 18-12-11 13:39
所以我講佢係一個好特別嘅人。我咁講啦,bus 司機等埋追上來的人開車,普通人如我實會覺得個司機好人,但佢 ...

呢種睇法唔係叫特別,係叫自私刻薄。等幾秒係會浪費大家時間,但如果乜都要計到咁盡,就叫走火入魔。

佢呢種人好在搵唔到錢,否則佢會乜都唔要,包括父母、你、兄弟、朋友。。。等等,因為佢根本睇唔起身邊既人。

但又毫無原因以為自己好勁,自卑又自大,可憐!

看情輕成咁,睇錢睇自己大過天,根本唔明乜叫愛,只懂愛自己,自私到暈,難為你仲形容佢特別。特別自私刻薄呀?

唔好自私就叫特別,刻薄就叫坦白。

一唔順佢意就情感勒索你唔愛佢?邏輯上,愛佢都唔一定要事事順佢意。佢講野似是而非,基本邏輯都搞錯,真心睇唔出有乜咁叻咁特別,最叻係洗你腦,和情感勒索你。

RAA    發表於 18-12-12 14:03

侯爵府

mzlian123 發表於 18-12-10 19:40
離婚唔到我話事,亦唔係我可以輓留到,就算我唔肯離,佢亦可以單方面申請。唔可以話佢錯曬,我亦都有唔岩, ...

太善良 只會比人利用, jm 你都係愛自己多d la

水晶宮

dativebond 發表於 18-12-12 11:54
我當年25分入唔番原校。。。

弱弱一問, 當年會考计分是計幾多科??

男爵府

birdbird 發表於 18-12-12 15:03
弱弱一問, 當年會考计分是計幾多科??

如冇記錯應該是六科

男爵府

mzlian123 發表於 18-12-10 15:12
結婚第一年坐月時有一晚我起唔到身餵奶,c6起身餵,第二日朝早佢對我講,妳發住高燒都可以頂住應酬妳地公司 ...

都唔明點解你可以忍佢咁多年,係咪娘家唔想接收你?
我老公大聲同我講野我都會接受唔到咁樣對我,嫁比你仲要我受氣

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

好恐怖

人生苦短,樓主回頭是岸

你另一半係操控狂,你要救下自己同兩個小朋友
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

男爵府

mzlian123 發表於 18-12-10 19:06
點解結婚?我對佢一見鐘情,佢話我作為結婚對象值60分,岩左唔岩右,佢考慮左兩個月,但係佢又覺得我好愛佢 ...

你都痴痴地,咁都仲結。

子爵府

所以我講佢係一個好特別嘅人。我咁講啦,bus 司機等埋追上來的人開車,普通人如我實會覺得個司機好人,但佢 ...

有幾特別

伯爵府

看完鄧你難過, 曾經相愛點解態度會咁。

你父而家病, 多些探望, 父母永遠是最重要的。

別墅

只能講:情人眼裡出西施,別人眼中係舊屎。一件有病既極品,樓主盲目咁鐘意佢,但佢從來無鐘意過你,佢只愛自己,只當你生人機器+工人。

樓主盡快搵返份工,人生仲有好多開心事,好好生活,養大兩個仔,千祈唔學俾佢地學老豆

男爵府

好媽媽勳章

mzlian123 發表於 18-12-10 15:12
結婚第一年坐月時有一晚我起唔到身餵奶,c6起身餵,第二日朝早佢對我講,妳發住高燒都可以頂住應酬妳地公司 ...

真係忍唔住要講,呢個男人真的特別.....差,但你似乎很崇拜佢。真心睇唔到佢有咩吸引,又入不到大學,錢又搵唔到,咁有幾叻呢?待人處事又差,對待家人咁刻薄.....仲要覺得自己高高在上...用那樣評分都係負分!
好彩你終於醒覺要放低佢,我諗佢無左你,佢應該唔好受,因為無人會再崇拜佢,無人比佢踩在腳下,多年來得你忍受佢,佢先可以咁自以為是!
你要勇敢向自己該走的路行,唔好回頭喇,掉左佢你先可以有自己人生!

伯爵府

就咁睇,你細仔差不多小學,而家開始搵野做,你學歷高唔怕無工做,下次帶眼識人呀!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mzlian123 發表於 18-12-10 23:44
佢太特別,我諗一萬個香港人唔知有冇一個?佢俾我聪明,佢當年會考25分㗎,可惜中文唔合格。入唔到u。 ...

睇來睇去我都唔明佢有咩咁吸引你
如果係咁叻,做生意就唔會唔掂啦
性格又乞人憎
更何況25分係中上咋窩,大學又入唔到
有幾特別?特別賤格?

佢好靚仔架?好似乞咁叫佢同你結婚
你自己做到咁低等
怪得邊個。。。。

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有幾特別呀?佢個人心地唔好自私咋窩
真係頂你唔住
兩公婆都唔正常 sorry都要講句

一個賤格一個犯賤,絕配

首頁

尾頁

跳至