想問下有冇媽媽產後成功淡化妊娠紋?

babicooo
|
係我陀到6個月個陣開始出妊娠紋,但我一直都冇搽任何去妊娠紋產品...有冇機會淡化到呢?
EstrellaDamm
|
babicooo 發表於 18-12-10 15:32
係我陀到6個月個陣開始出妊娠紋,但我一直都冇搽任何去妊娠紋產品...有冇機會淡化到呢? ...

時間耐咗,自然會淡。
lawgabbi
|
其實最好係d紋未出之前就搽定

|
回覆 babicooo 的帖子

Hello babicooo, 一般生完BB後妊娠紋會慢慢自然轉淡, 媽媽都可以搽含維他命E嘅潤膚膏、橄欖油、椰子油等, 配合輕輕打圈按摩, 可以保持皮膚滋潤, 減輕痕癢架
babicooo
|
lawgabbi 發表於 18-12-10 17:43
其實最好係d紋未出之前就搽定
唉!聽人講話出左妊娠紋之後就好難消,依家好後悔
|
babicooo 發表於 18-12-11 10:59
唉!聽人講話出左妊娠紋之後就好難消,依家好後悔

做媽媽真係好偉大 懷孕期間做好體重管理( 懷孕中期目標每星期約增加0.5kg) 係最好預防妊娠紋方法,產後媽媽多飲湯水/身體復元後做帶氧運動,促進身體新陳代謝和排出廢物,有收緊/強化肌肉作用,都有助減少妊娠紋,BB幾大呀?

夜貓子Bino
|
唔好怕遲依家開始搽bio oil,好多媽媽都推介用呢一隻
babicooo
|
夜貓子Bino 發表於 18-12-11 17:30
唔好怕遲依家開始搽bio oil,好多媽媽都推介用呢一隻
你有用過?
夜貓子Bino
|
回覆 babicooo 的帖子

無啊,我都未有過BB,係我朋友陀BB個陣share嘅