婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

Pianocake 發表於 18-12-13 09:52
嘩,兩歲人仔見到一個一向好驚嘅人唔肯叫唔肯跟就變港女?仲屈人媽媽唔教女,其實,說話無需要咁乞薄
...

呢樹多咗呢停人

ingrid000    發表於 18-12-28 14:09

禁止訪問

子爵府

路過路過 發表於 18-12-14 00:08
呢樹果然係反奶奶地帶,鬧奶奶時有幾刻薄就有幾刻薄就可以
唔該為小朋友著想吓,明 ...

果然啲奶奶幫不分青紅亂罵
呢樹大把奶奶幫夠係唔係一見有位入(有無位都入啦其實)就插得就插啦!
你有你講,人有人講,人人都可發表
呢度大把人護奶奶啦,啲奶奶幫鬧新抱夠鬧得爽怨氣夠重
將現實啲氣燄燒埋呢樹夠有
一樣咁惡
分分鐘仲惡啦

樓主個奶奶對住個咁細嘅孫囡都講得出唔錫佢,咁嘅奶奶都護?有無睇到樓主寫乜

ingrid000    發表於 18-12-28 14:11

子爵府

馬爾太 發表於 18-12-13 13:50
2歲有必要戴個面具做人?

認同

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

路過路過 發表於 18-12-14 00:08
呢樹果然係反奶奶地帶,鬧奶奶時有幾刻薄就有幾刻薄就可以
唔該為小朋友著想吓,明 ...

2歲小朋友喜惡係好直接。鍾意就鍾意,唔鍾意就唔鍾意。但唔會建議係呢個階段去強迫小朋友去接受一啲佢唔喜歡嘅事。限制太多小朋友將自己情緒收埋你仲大鑊。至於小朋友唔鍾意嫲嫲係冇問題!佢唔喜歡一個唔喜歡佢嘅人又係錯?唔通2歲要教佢虐情假意?至於點解會攪成咁,一定唔會單方面。BB唔會知咩係負氣說話,只知佢又聽到人唔鍾意佢,你想個BB俾咩反應你?真係要對住佢笑?
"嫲嫲"兩個字唔係大晒,對上仲有太嫲架!

ingrid000    發表於 18-12-28 14:13

禁止訪問

男爵府

路過路過 發表於 18-12-14 10:43
如果2歲小朋友要日日食糖,你係唔係俾佢。小朋友係要教唔係佢想點就點,日後佢唔想返幼稚園,唔肯叫老師咁 ...

樓主話有叫個女要有禮貌,即佢唔係唔教,佢亦教到個女幾乎人人都有叫。樓主行為上有無教、同樓主心中覺得99抵唔抵死係2件事。
要小朋友叫人同比唔比佢食糖係無得比,食糖你可以收埋唔比小朋友拎到,但小朋友2歲係唔出聲,你即場點講點教佢都未必做到。正如n同k面試咁多人失敗就係小朋友面試嗰下就係唔肯出聲,你幾咁想佢出聲同教左幾耐,但佢都係做唔到一樣。

ingrid000    發表於 18-12-28 14:14

禁止訪問

男爵府

路過路過 發表於 18-12-14 15:41
你可以100%肯定,樓主個女無受樓主影響到唔鍾意嫲嫲。
叫人同食糖係比喻,小朋友唔係佢鍾意就得, 要有規 ...

100%肯定... 你問個細路都答你唔到啦,你又憑咩覺得樓主一定影響左個女?
我意思係話小朋友得2歲,無論原因係咩,佢做唔到係可以理解。基本禮貌係必須,就算食野同瞓覺都係必須架,但2歲細路扭起上黎就係可以唔食唔瞓,佢唔做咪慢慢教囉,樓主又無話無教。

子爵府

路過路過 發表於 18-12-14 10:43
如果2歲小朋友要日日食糖,你係唔係俾佢。小朋友係要教唔係佢想點就點,日後佢唔想返幼稚園,唔肯叫老師咁 ...

你依家係要個2歲克服恐懼去做戲喎!我叫你同個爛面嘅kiss再攬住話好愛佢得唔得?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

冇禮貌就冇禮貌,樓主仲話好開心。
小朋友唔鍾意就唔使叫?如果小朋友返學唔鍾意個老師,係咪唔使叫?

禁止訪問

子爵府

路過路過 發表於 18-12-14 19:28
你說話真係好過份,而家係咪你老公爛面,你想幫佢找女人接收佢,你把口咁,等你老公爛面你自己錫到飽愛到 ...

題外話,而家婆媳版除左以往得一組心抱幫外,而家有埋99幫去抗衡,幾balanced,無舊時咁一面倒係唔係都鬧99

子爵府

路過路過 發表於 18-12-14 19:28
你說話真係好過份,而家係咪你老公爛面,你想幫佢找女人接收佢,你把口咁,等你老公爛面你自己錫到飽愛到 ...

嘩!我幾時話過你老公爛面!!!我開口中咪同你講句對唔住囉!但唔好老屈。

你自己都勉強唔到自己,何必為難個兩歲細路!俾人厭棄仲要熱情相對!

ingrid000    發表於 18-12-28 14:19

首頁

尾頁

跳至