自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我一時時,無定架。累加懶既時候覺得單身好,放工可以攤係到,叫外賣睇電視。但同老公女女開心時,又會覺得結婚生小孩好

侯爵府

2018復活節勳章

PurpleSea 發表於 18-12-10 15:56
其實有時我會覺得單身比結婚好,當你結婚之後,你好多時嘅priority 就唔係放在自己身上,要顧及老公亦要顧 ...

其實好睇運氣嘅。從來一件事都有兩面睇嘅。苦樂參半啦。冇話邊一樣一定好過晒另一樣嘅。
問題就在於運氣。同個人嘅取向。
自我中心嘅,唔鍾意束縛唔想有太多責任嘅,咁單身當然最好啦!不過自由自在嘅背後,會係好多時候可能會寂寞。
愛心滿瀉嘅,又鍾意照顧人鍾意細路嘅,咁梗係結婚好啦!當然有時會好激心好勞氣,勞心勞力啦!
而所謂運氣,就係睇你遇上一個點嘅另一半囉。遇上識體諒自己,錫自己嘅愛妻號,咁就幾攰,負出晒自己所有,你都會豪無怨言,覺得好值得。
所以,當你遇到嗰個Mr. right你就唔會覺得冇左自己㗎喇。

RAA    發表於 18-12-11 13:29

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

lingfu 發表於 18-12-10 17:40
應該就拍拖最好
最sweet時間又唔會俾現實打倒
到結婚面對既野太多

。。。

琥珀宮

PurpleSea 發表於 18-12-10 15:56
其實有時我會覺得單身比結婚好,當你結婚之後,你好多時嘅priority 就唔係放在自己身上,要顧及老公亦要顧 ...

我覺得一家人一起經歷既喜樂,比自己一個去享受既喜樂,係實在好多!

而家仔女大咗,我多咗同老公外遊,有時都覺得若仔女也一齊分享就好了!

男爵府

畀面勳章

mysterious22 發表於 18-12-10 16:09
一直單身的,又會想結婚,結左婚的,又會想單身

從頭黎過,我都會想結婚 ...

從頭來過,我會選擇單身。

珍珠宮

咁有時單身,望住屋企4面牆又點計呢

珍珠宮

算啦,係要唔滿意自己既生活同選擇既人就自不然會唔滿意。

珍珠宮

chocolatebean 發表於 18-12-11 12:53
https://hk.news.yahoo.com/%E5%96%AE%E8%BA%AB%E5%BF%AB%E6%A8%82%EF%BC%81%E7%94%B7%E4%BB%94%E5%94%94%E ...

下面堆留言好正

珍珠宮

木土土 發表於 18-12-11 13:39
我覺得一家人一起經歷既喜樂,比自己一個去享受既喜樂,係實在好多!

而家仔女大咗,我多咗同老公外遊, ...

冇錯,我不想自由自在的生活,喜歡有人分享一起

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人就係咁!冇果樣恨果樣

首頁

尾頁

跳至