在職全職

跳至
[全職媽媽] 開心傾~~Part 128

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

htts 發表於 18-12-14 12:51
其實佢18 歲, 去旅行或所謂交流係咪仲應我比錢?

唔係父母比,佢又無做part time 佢有錢咩 ? 一係你就講明唔比錢叫佢自己諗掂佢

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

bylobb 發表於 18-12-14 14:25
我冇睇果個鋪講乜, 地裂左

太后英明,嚇得我呀

水晶宮

畀面勳章

htts 發表於 18-12-14 12:52
佢梗無啦, 但又要去

你地會點處理?

你地整慣佢啫 唔通無錢都要借錢番黎比佢去旅行 ?

水晶宮

水晶宮

水晶宮

水晶宮

水晶宮

真係要出5個post先睇到

水晶宮

畀面勳章

yanyan-mummy 發表於 18-12-14 13:42
我仔女一向都自給自足,仔個電話啱啱壞咗,佢都係自己去買過部新
...

我仔換部XR都係用自己做part time儲嘅錢

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

靚豬豬 發表於 18-12-14 14:30
你地整慣佢啫 唔通無錢都要借錢番黎比佢去旅行 ?

唔知點同佢講

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

靚豬豬 發表於 18-12-14 14:28
唔係父母比,佢又無做part time 佢有錢咩 ? 一係你就講明唔比錢叫佢自己諗掂佢
...

咁講其實啱嘛? 佢如果話呢d 係父母責任, 點答? 又或者佢話佢d 朋友都係父母俾, 我又點回應?

水晶宮

畀面勳章

htts 發表於 18-12-14 14:36
咁講其實啱嘛? 佢如果話呢d 係父母責任, 點答? 又或者佢話佢d 朋友都係父母俾, 我又點回應?
...

人地還人地,人地父母係有錢人又點同 ? 每個家庭狀況都唔同,人地d仔女夠孝順又尊重父母,你呢 ? 父母責任係比地方你住,比飽飯你食同供書教學,旅行唔係必須係奢侈品,唔係一定要提供

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bylobb 發表於 18-12-14 14:19
最怕預著D唔曉變通家長, 咩都complain

所以咪由得佢囉,最緊要有糧出

水晶宮

畀面勳章

htts 發表於 18-12-14 14:35
唔知點同佢講

不過同你女講都係晒氣

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

acbeans 發表於 18-12-14 14:23

豆妃

寶石宮

靚豬豬 發表於 18-12-14 14:41
人地還人地,人地父母係有錢人又點同 ? 每個家庭狀況都唔同,人地d仔女夠孝順又尊重父母,你呢 ? 父母責任 ...

thx for yr advice

水晶宮

yanyan-mummy 發表於 18-12-14 14:42
所以咪由得佢囉,最緊要有糧出

我止蝕左大部份古仔啦,而家淨返小小蟹貨唔理住啦~

可能洗牌玩過,試下跟大線位玩,或者定下期先...

雲母殿

htts 發表於 18-12-14 14:26
咁即係幾點?

我諗五點左右

雲母殿

htts 發表於 18-12-14 14:27
呢d 你同bk 傾

我人微言輕,冇人睬我

雲母殿

靚豬豬 發表於 18-12-14 14:32
我仔換部XR都係用自己做part time儲嘅錢

咁大個又有做part-time,呢啲真係要自己諗掂佢

首頁

尾頁

跳至