論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

工人姐姐因腰痛入左院,昨天去醫院,醫生話要檢查左先知咩事,懷疑個腎有事,今日我要返工,放工趕回家接仔放學,去唔到醫院睇工人,我叫工人在醫生巡房時跟我聯絡,讓我了解她的病情,醫生話自己好忙,拒絕跟我通電話,工人又唔明醫生講咩(工人唔係醒目嗰類),只知道醫生要佢繼續留院,我叫佢叫醫生寫低佢咩病弓,然後whatsapp比我,佢話醫生唔肯。工人在港無親無故,只得顧主,我明白醫生幫忙通電話是義務,但這醫生未免太絕情了,我又要返工又要照顧仔 仲要照顧埋工人,工人只係做左兩個月,而家唔知點算,我無可能請假在醫院等見醫生。

水晶宮

beautifulcathy 發表於 18-12-10 17:30
工人姐姐因腰痛入左院,昨天去醫院,醫生話要檢查左先知咩事,懷疑個腎有事,今日我要返工,放工趕回家接仔 ...

你試下打電話問病房個護士, 睇下佢比唔比到d 資料你.

珊瑚宮

香港僱主喊得一句句。請著個黎醫病
玩具萬歲!

別墅

fitfish 發表於 18-12-10 20:47
香港僱主喊得一句句。請著個黎醫病

係,好無奈,我自己身體有唔妥,都未有時間去檢查下。

wcpcelia    發表於 18-12-11 09:26

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

beautifulcathy 發表於 18-12-10 20:50
係,好無奈,我自己身體有唔妥,都未有時間去檢查下。
樓主的工人在哪間醫院? 看看有冇駐院社工或牧師, 可以幫手。

大宅

beautifulcathy 發表於 18-12-10 17:30
工人姐姐因腰痛入左院,昨天去醫院,醫生話要檢查左先知咩事,懷疑個腎有事,今日我要返工,放工趕回家接仔 ...

你再三同姑娘要求了解病情丫,我試過係得架,當然啦,有時d姑娘少不免要態度惡少少,佢地先會肯應你

首頁

尾頁

跳至