自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

新搬家,我有小朋友,入住由即日已被樓下中年夫婦投訴我地嘈。由一至曰平均兩天㩒鈡投訴一次。我們已經為此用用地氊。小朋友乖 ,日日提住小朋友不跑不跳,冇打波冇大玩,正常生活。食早餐都話嘈。
我地好大壓力。可以做的已做。行兩歩都擔心。你地係我可以點?

侯爵府

畀面勳章

tococoa 發表於 18-12-10 19:59
新搬家,我有小朋友,入住由即日已被樓下中年夫婦投訴我地嘈。由一至曰平均兩天㩒鈡投訴一次。我們已經為此 ...

公私人屋苑定公屋?

侯爵府

畀面勳章

新搬家,我有小朋友,入住由即日已被樓下中年夫婦投訴我地嘈。由一至曰平均兩天㩒鈡投訴一次。我們已經為此 ...

你同佢講佢屋企有鬼。
Nice to meet you!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢地上門投訴時, 你地做緊咩? 從而知道問題係邊, 相反, 如果當時個個都係靜態嘅, 咁即係唔關你地事!

子爵府

secretrose 發表於 18-12-10 20:03
你同佢講佢屋企有鬼。

呢招我用過。

我得2大人住,樓下成日投訴我屋企日頭成日跳唔停,明明返左工,有乜可能有人跳,最後我同佢講肯定佢屋企有鬼。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

步步為營,又真喺好大壓力
有時可能牆身太薄,未必喺你單位發出嘅嘈音影響到佢,有可能喺其他單位,如果喺呢個原因,建議你同管理處反映,叫佢哋徹查嘈音來原,亦可通過管理處反映,對方經常登門按鐘,滋擾至極

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

子爵府

好媽媽勳章

回覆 tococoa 的帖子

我試過新搬而家間屋,晨早九點上門話我地砰砰聲嘈親佢
事實當時得我一個大人係屋企食早餐,枱面半份三文治
細路早大半個鐘前已經全部出門,而佢話有人敲佢床頭嘅位,係我書櫃書枱位
嗰個位根本無辦法走動,唔會話跑到砰砰聲
我地無理佢,因為佢投訴我嘅時間根本唔合理
之後,我知道佢投訴我對面屋姐姐,話人地星期六早上十點幾掃樓梯嘈住佢(樓梯同佢間房基本是屋嘅一頭一尾)
而且我唔知只係掃下走廊有幾嘈

我地亦試過下午練琴比佢投訴,我先生落過去聽,只係聽到有琴聲,絕對唔係佢所謂嘅bang bang 聲
問左佢咩時間唔阻佢可以練琴,佢又話呢啲時間其實ok
我地提供埋舖晒地墊証明俾佢睇,間屋好多活動嘅地方都舖左野
跌野都唔應該有聲
佢無再上嚟嘈

男爵府

pamelaywy 發表於 18-12-10 22:18
回覆 tococoa 的帖子

我試過新搬而家間屋,晨早九點上門話我地砰砰聲嘈親佢

你好好人

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

摟下想你搬?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

2521 發表於 18-12-10 20:20

呢招我用過。

之後點?

大宅

回覆樓主:

同佢講你地無嘈唔好再㩒鐘滋擾,
否則報警

珍珠宮

回覆樓主:

以前住果度 屹凳,坐凳腳fingfing樓下都會上黎拍門

男爵府

我會錄低係屋企嘅一舉一動,
再有投訴就搵埋第3者一齊睇返,
証明唔係自己問題

珍珠宮

回覆樓主:

好肯定唔係自己問題,你就叫佢有須要就直接報警。佢再滋擾就你報警。提佢,係自己屋企經常聽到怪聲,一係睇醫生,一係搵師傅,搵你係幫唔到佢忙的。

男爵府

回覆 cy101 的帖子

正常食早歺。 食之前有輕力拉開幾張凳

男爵府

回覆 pamelaywy 的帖子

我已做到十成,鋪野、凳腳套哂,所有可以移動的也冇聲了。中午練琴全關窗。我地一梯一伙,我們正常生活。有行路聲。
我未入伙,知道我有小朋友,佢已經同看更話怕我地嘈。
星期日中午話我地嘈,星期一黃昏又上嚟。我覺得很委屈。好大壓力。

男爵府

單位一年冇人住,我搬入之後,我知道一定比之前嘈,我都聽到樓上的聲音。但我也要生活。可以點。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

盡左自己能力就算,有些人就是愛投訴,以前樓下常投訴我有水流落佢到(廁所窗外),這個時間阿仔沖涼(但阿仔話無射水出窗),窗有關只係氣窗有條「那」疏氣約1寸闊,已話左阿仔沖涼時小心唔好把水射出窗外,之後阿仔都話有留意無射出窗外,但佢還是投訴,我都唔理佢,有次長假期一家出外旅遊,佢又投訴我地,好在有講比管理員知我地外遊,管理員這樣回佢「人地全家去了旅行,根本無人在家」,之後就無投訴了。

翡翠宮

tococoa 發表於 18-12-10 23:26
單位一年冇人住,我搬入之後,我知道一定比之前嘈,我都聽到樓上的聲音。但我也要生活。可以點。
...

叫佢買埋你個單位再丟空佢
問題解決

首頁

尾頁

跳至