想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

12月1打破卵針,醫生估計3號排卵,只係2號dodo一次,昨天check clearblue有淺十字,想知道係破卵針影響定有機?

水晶宮

回覆樓主:

無咁快,最快十日後

大宅

beargwai 發表於 18-12-11 06:18
12月1打破卵針,醫生估計3號排卵,只係2號dodo一次,昨天check clearblue有淺十字,想知道係破卵針影響定有 ...

破卵針影響,要7天以上才代謝完

大宅

beargwai 發表於 18-12-11 06:18
12月1打破卵針,醫生估計3號排卵,只係2號dodo一次,昨天check clearblue有淺十字,想知道係破卵針影響定有 ...

想請問係邊到打嫁?

大宅

回覆樓主:

我同樓主差唔多,11月30打破卵針,醫生估計12月2號排卵,只係1號dodo一次,8號驗仲有條淡線,今日11號驗就白板了

大宅

回覆 babylover53 的帖子

你係用clearblue check?如果真係有機,最快幾時可以驗出?

大宅

beargwai 發表於 18-12-11 13:54

你係用clearblue check?如果真係有機,最快幾時可以驗出? ...

我用綠D驗,其實醫生叫我17號先驗,我自己偷步check

大宅

babylover53 發表於 18-12-11 12:55
我同樓主差唔多,11月30打破卵針,醫生估計12月2號排卵,只係1號dodo一次,8號驗仲有條淡線,今日11號驗就 ...

我都係30號打呀!!!我好低能..8號偷CHECK..有個好淺好淺既十字控..
但9號無左..我而家停左手唔敢再CHECK..
太可怕啦..>.<"..醫生叫我21號CHECK

大宅

回覆樓主:

我預左今個cycle都係無,唉!反而想快D黎M,下個cycle再重新黎過

加油啊!

大宅

醫生叫你幾多號CHECK??

我而家希望忍到唔好CHECK..
跟住買左枝電子CB..
DD再CHECK, 到時真係有就有無就無..

大宅

missdpig 發表於 18-12-11 15:45

醫生叫你幾多號CHECK??

醫生叫我17號先check,但而家我又覺得個肚抽下抽下少少谷,都唔知係谷M定bingo

其實忍唔忍到DD check都係一樣,有就有,無就無,唔會話check密D就由無變有,又唔會話check密D會由有變無,既然事實已定,個心唔check又羅羅亂,咁我咪日日check下囉,驗下尿又唔難,起碼求個心安,反正我每日用綠D check,好平

大宅

babylover53 發表於 18-12-11 15:51

醫生叫我17號先check,但而家我又覺得個肚抽下抽下少 ...

我又係覺得佢尋日開始谷谷地..
個胸就由打破卵針果日開始痛到而家
不過而家乳頭唔痛但個胸谷谷地痛

我無買紅D綠D
我買曼仔同CB 驗架..
到DD先驗一黎慳錢..二黎一日唔到DD驗好似會有希望D=.=.........(天真...)

其實紅D綠D係邊度買?

大宅

missdpig 發表於 18-12-11 15:59
我又係覺得佢尋日開始谷谷地..
個胸就由打破卵針果日開始痛到而家
不過而家乳頭唔痛但個胸谷谷地痛

我都聽人講過,到左DD驗都係無,但仲唔黎M,個心一直期待可能仲有機會,結果遲左兩個星期先黎M,真係失望到爆

我紅D綠D淘寶買架,大約1蚊枝,日日驗都係用1蚊,我買左差唔多成百枝

大宅

babylover53 發表於 18-12-11 16:05
我都聽人講過,到左DD驗都係無,但仲唔黎M,個心一直期待可能仲有機會,結果遲左兩個星期先黎M,真係失望 ...

無啦..如果21都無就真係無..如果係我一等到M COME 就再開針
你係公院定私院做?

好, 等我又去淘下先..

大宅

missdpig 發表於 18-12-11 16:22
無啦..如果21都無就真係無..如果係我一等到M COME 就再開針
你係公院定私院做?

我同你同一日打破卵針,點解你醫生叫你21號驗,我醫生叫我17驗既......正常都唔會差咁多日......

我去仁安搵不育科,我唔係做IUI,我係第一個cycle食排卵藥咋,食左一次,左右卵巢都谷到有旦旦,所以醫生先幫我打破卵針,所以都唔知仲要等幾多個cycle先會有BB.......

大宅

babylover53 發表於 18-12-11 16:28
我同你同一日打破卵針,點解你醫生叫你21號驗,我醫生叫我17驗既......正常都唔會差咁多日......

我去仁 ...

佢叫我3星期後無M就驗..(我諗佢都想我慳返啖氣同錢HAHAHAHA)

你就好啦, 食藥就已經有反應
我食左2CYCLE無..
打左第4個CYCLE 先有反應..
不停加藥
所以你應該好易有既..
醫生話..如果係純粹排率問題..
就有60-70%機會架..

別墅

回覆樓主:

破卵針會影響結果cb㗎(紅d 同 綠 d 都會影響), 通常打完 36 小時後排卵, 枝針藥力殘留 10 日左右
你最好就排卵後 14日check, 最穩陣
因為排卵後要等幾日粒卵先會著床, 著床後先開始分泌 hcg, 咁 綠d 同 cb 就會開始有野睇
或者暫時check 住體温先, 一直 keep 住高温都好有機會

大宅

missdpig 發表於 18-12-11 16:33
佢叫我3星期後無M就驗..(我諗佢都想我慳返啖氣同錢HAHAHAHA)

你就好啦, 食藥就已經有反應

如果單純排卵問題,有60-70%機會?我醫生無同我咁講過.....佢淨係話我個case應該食藥就有機會中......但我呢個cycle都應該無乜機會啦

醫生有無話你係咩原因,一直加藥都無反應?我覺得最緊要搵到原因,對症下藥!你都係仁安?

大宅

missyb 發表於 18-12-11 16:41
破卵針會影響結果cb㗎(紅d 同 綠 d 都會影響), 通常打完 36 小時後排卵, 枝針藥力殘留 10 日左右
你最好就 ...

我長期無高溫期架 就算今個月我驗到有排卵,打埋破卵針,都唔覺自己有高溫期 其實有咩方法可以有高溫期?係咩原因導致無高溫期架?

別墅

babylover53 發表於 18-12-11 16:44
我長期無高溫期架 就算今個月我驗到有排卵,打埋破卵針,都唔覺自己有高溫期 其實有 ...

如果你一直都有排卵問題, 咁即係可能冇排卵, 咁冇排卵自然就冇高温, 其他原因可能係黃體不足所以排卵後冇高温,
其實所謂高温都只係比平時高 0.3-0.5度咁

首頁

尾頁

跳至