夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

咁樣好無尊嚴呀
諗清楚自己,究竟為乜

大宅

哩d男人真係要嚟都無用,既然佢都唔在乎你感受喇,何必呢?

珍珠宮

環保接龍勳章

fifi1017 發表於 18-12-11 06:55
C6第二次出䡄,今次仲要唔肯同上面個大陸妹分手,我已經出走過無數次,佢亦唔理我,每次都係我衰心軟自己死 ...
男人冇左唔緊要
最緊要有番尊嚴

大宅

走啦!點解仲留低??????

伯爵府

回覆樓主:

佢都冇尊重你了,走啦。仲要係同大陸妹,講真,番大陸玩女人既男人,我真係好睇唔起。其實佢玩完呢個,仲會不停咁玩第二個,玩足一世架。

水晶宮

C6第二次出䡄,今次仲要唔肯同上面個大陸妹分手,我已經出走過無數次,佢亦唔理我,每次都係我衰心軟自己死 ...

冇咗個咁嘅男人一d都唔可惜,但絕對唔可以冇咗自己嘅尊嚴,搞到自己咁為乜先

珍珠宮

回覆樓主:

你自己都搞到自己cheap晒,你老公點會珍惜你呀~

大宅

Jin2012 發表於 18-12-11 07:41
回覆 fifi1017 的帖子

比番D尊嚴自己啦!佢都已經冇放你係眼內, 以後只會越來越光明正大咁去玩, ...

自己走過出去過日子,仲辛苦

大宅

小豬Pigpig 發表於 18-12-11 08:13
人生苦短,何必委屈自己?離開d臭男人la

真係離唔開!一齊20年

大宅

PTMCYS 發表於 18-12-11 09:20
我想問這八個月期間, 妳們有沒有性生活?

結婚多久? 有沒有小孩? 多大?

剛發現時已經冇行埋幾個月,之後我好唔要面咁晩晚做主動,但發覺佢只係例行公事咁!直到而家已經冇再主動2個月了,有個女12歲

大宅

至愛朱古力 發表於 18-12-11 09:21
佢都當你無到,仲死纏爛打留係到比人玩,做咩呢?你無錢?無家可歸?

有家人,但返過去仲難過生活

大宅

豬C9 發表於 18-12-11 10:34
睇返樓主d post。 由7月到家下都拖拉左半年了,算啦呻下最後未又係選擇完諒
不過你c6就再下一城, ...

但我又死返去呢

大宅

華妹妹 發表於 18-12-11 20:19
佢都冇尊重你了,走啦。仲要係同大陸妹,講真,番大陸玩女人既男人,我真係好睇唔起。其實佢玩完呢個,仲會 ...

佢根本冇變過

禁止訪問

子爵府

fifi1017 發表於 18-12-12 06:48
剛發現時已經冇行埋幾個月,之後我好唔要面咁晩晚做主動,但發覺佢只係例行公事咁!直到而家已經冇再主動2 ...

既然你們開始時已不是在同等的地位上建立家庭, 日後的生活又怎可想像會好過呢?

你是貪靚仔和家庭有錢?

如果你想獨立/找回自己, 從新上路, 嘗試先得到家人幫忙/支援(可能要先回老家住), 跟有關婦女機構了解離婚可以給你的保障, 計劃出來工作, 反正他都不care 你, 嘗時不作聲, 一離婚便立即行動, 殺他惜手不及.

有生產力/能掌握家中財政權, 才能帶比你力量和家庭的地位.

女兒站在你的一邊嗎? 先前不是聽你說還有生第二個孩子嗎?

女兒如果已入了一間好中學, 並重視自己成績, 應不用太擔心. 如果自己/家庭生活狀況不好, 甚至影響精神, 又怎能身教孩子.

大宅

踢爆左偷食都唔停止,(其實都唔算,係明食。),仲要諗乜?

講到離婚都無所謂,仲要諗乜?

你連自己應該要留低的理由都諗唔到,仲要諗乜?

底線無極限。。。

被騙的那位更可恨。。。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 fifi1017 的帖子

如果你唔係真係想走,一開始就唔應該玩離家出走。談判係要知己知彼,你完全錯判形勢,
你走左又自己返去,現在已經冇哂籌碼。
你講明走唔郁,咁只有接受現實。
不過你點都要鞏固自己經濟基礎,
唔好令自己冇哂退路。

珍珠宮

開心吸收勳章

好明顯妳已被C6睇死妳冇咗佢唔得,是否已習慣被照顧,唔敢自己一個人生活同面對?

百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

你之前啲post , jm都話左你 , 係你自己選擇冇尊嚴咁捱落去 , 係你選擇左默許佢去 , 既然你都做左咁嘅選擇 , 仲埋怨啲咩呢?
你老公根本唔愛你,唔怕你 ,睇死你唔會走 。

男爵府

回覆樓主

將自己每日的生活活得好,每日都花時間打扮下自己,每晚都整豐富晚餐俾自己同個女,只有豐富自己的內心,你先會發現呢個男人其實唔係好重要。離家出走?你唔需要,出軌的係佢,要走都係佢走,努力賺錢養活自己,唔好搞到自己又老又殘成個怨婦咁,你都可以活得精彩,外面女人有的你都有,外面女人冇的你也有,到時你怕冇男人?跪返黎的老公唔值錢,佢要走就由得佢走吧~

首頁

尾頁

跳至