6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

洋房

Pampers ichiban

男爵府

紫薯NaNa 發表於 18-12-11 10:36
Jm會用邊款:
1) pampers ichiban
2) huggies天然護膚5.5

大女初生時用1成日爆片,轉左h牌冇再爆,之後都用h牌褲仔,到2歲轉用返白p褲仔,因為我覺得h牌冇咁軟熟。
後來到細仔初生用2,我覺得同以前比係軟熟好多,不過成日爆片,後來轉用白p,到5m開始著褲仔,仲係隔日就爆一次,轉用3都係爆片,而且3呢隻條舊片冇得貼返埋,攞去掉好麻煩,所以又用返白p褲仔,最近9m用左幾日goon暫時冇爆過片

男爵府

1)我覺得比較軟身同貼,H好似鬆泡泡

複式洋房

初生有用pampers ichiban, 成日爆屎上背,轉用huggies就紅patpat, 之後轉moony就好好多,又乾爽又唔會咁漲,依家11個月用moony褲仔都好好用

別墅

BK Milk勳章

都係曰本製造既Pampers 最好用,又唔漏,pet pet 乾爽,BB 都易凑D! 而家去HK TV Mall 仲有優惠添!快D 去買啦!http://bit.ly/2HbULdX

大宅

用開3,今日又做買1送1,入貨

大宅

3款都用過,出世開始就用緊huggies 天然果款無問題~後尾朋友送咗包pampers,我同老公都一致認為好薄,同埋用咗有啲紅,用完就拿拿聲轉返huggies~而家用緊platinum (因為樓下萬寧無哂天然果隻,藥房得呢個版本)最初都覺得好薄,好驚易紅/出疹,但用咗個幾月都無事!之前bb展訂咗佢最新系列,唔知會點呢,但對個牌子都有信心嘅(當然個個b皮膚唔同,都要試)

洋房

3款我都用開,通常夜晚用5.5,日頭用Ichiban。特價果時先會買白金,白金有時買一送一係好抵,Ichiban同5.5就差唔多價。
不過白金我過唔到夜,太多尿佢會好大包,Ichiban同5.5都過到,因為我懶,鍾意著拉拉褲方便D,所以最推薦係Ichiban!

大宅

kaman0617 發表於 18-12-11 22:45
3款都用過
最愛2 屁屁好乾爽
3都喜歡好用,不過痾屎就無得貼好塊片唔方便

我都覺,我宜家用pampers,pampers 成日有種尿壓味,我用huggies 時不覺得有味,用完手上的,我不買pampers 了

大宅

另外,我朋友之前送了一包綠P 俾我,原來綠P同一個size都會細張過Pampers ichiban,所以會平啲

因為比較細塊,比較短身,過唔到夜,仲試過爆屎上背脊,好在只有一包,好辛苦才用完

首頁

尾頁

跳至