自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

馬明嫂 發表於 18-12-11 11:39
我地仲開埋紅酒

我地都有,仲有半枝喺度,預備埋紙杯

水晶宮

杜小田 發表於 18-12-11 11:21
薯片,吾夠胆, 太揚太嘈 魷魚絲, 吾會, 驚口臭

乜office唔比食野嘅咩?我之前做咁多份文職都可以邊食零食邊做野架喎,唔好整污遭啲地方同唔會影響同事咪ok囉

定一話我太耐冇做野,公司行規唔同咗?

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 18-12-11 11:46
我地都有,仲有半枝喺度,預備埋紙杯

剛剛入左4支貨 應該好快比班同事吹晒

侯爵府

番學上堂偷食就試過,番工唔駛偷食啦!

公爵府

回覆樓主

我係光明正大咁食架喎,不過大味既野就唔會食,費時影響到人。
由於年紀大quota 有限,而家主要都係(emoji)香口膠,其他零食每日最多食一次。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我好少食零食, 陀住囡時肚餓食麵包, 有時陪同事落樓下商場食雪糕

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

食呢d

子爵府

其實如果唔係open office,食零食根本無人會理。

伯爵府

親子王國15週年勳章

杜小田 發表於 18-12-11 11:26
魚旦?

印度咖哩飯

大宅

都唔駛偷偷地~不過多數食包, CAKE, 餅乾~HAHA

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

朱古力/糖果

珍珠宮

食魷魚絲口臭? 第1次聽

大宅

cherrieloy 發表於 18-12-11 11:48
乜office唔比食野嘅咩?我之前做咁多份文職都可以邊食零食邊做野架喎,唔好整污遭啲地方同唔會影響同事咪o ...

有,做過一間audit firm,員工守則講明唔俾食野,唔俾講電話,同事之間唔可以傾計。。。
個office靜到似鬼城,做左2日頂唔順閃人

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我哋光明正大食㗎!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

我諗惟一唔敢食嘅係薯片同榴槤,前者會有噪音,後者大陣味

公爵府

回覆樓主:

公司允許食零食,同埋同事都會share食

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

cherrieloy 發表於 18-12-11 11:48
乜office唔比食野嘅咩?我之前做咁多份文職都可以邊食零食邊做野架喎,唔好整污遭啲地方同唔會影響同事咪o ...

有啲公司會好嚴,唔可以喺辦公時間內邊做邊食早餐,食個包都唔得,去耐啲廁所都有微言,食飯個飯盒都唔可以大陣味

珊瑚宮

回覆樓主:

薯片, 蝦片呢類零食公司有供應, 當然正大光明咁食啦

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

點解要偷偷走地

大宅

開心吸收勳章

我公司係阿姐成日自己行出房開零食然後yo啲同事圍埋一齊食,仲傾計大大聲笑好鬼嘈,同事就個個間唔中攞啲零食返嚟share,有時都覺得自己唔係好似返緊工

首頁

尾頁

跳至