有無人知bb pat pat哩達野係咩黎?

days.bb
|
代友問 bb出生時已有哩達野
想請問有無人知係咩黎?
醫院排左期比佢bb但要一月尾先見醫生

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Ivan1023
|
回覆 days.bb 的帖子

影我咁模糊,點睇?
超級特務
|
days.bb 發表於 18-12-11 15:49
想請問有無人知係咩黎?

胎痣?
hnh_mami
|
days.bb 發表於 18-12-11 15:49
想請問有無人知係咩黎?

胎記
Yubi.T
|
蒙古斑,個個BB都有的
days.bb
|
Yubi.T 發表於 18-12-11 15:59
蒙古斑,個個BB都有的

黑色個d係 但紅色個d應該唔係
days.bb
|
超級特務 發表於 18-12-11 15:53
胎痣?

唔該你我話比佢知先咁
days.bb
|
hnh_mami 發表於 18-12-11 15:56
胎記

唔該你我話比佢知先咁
Yubi.T
|
days.bb 發表於 18-12-11 16:01
黑色個d係 但紅色個d應該唔係
紅的應該係胎痣
chababycha
|
大部分bb都有呢撻班,叫蒙古班,胎記黎,大大下會無左,你可上網揾下資料
仲有個好sweet的傳説講呢撻班,佢地未成為bb前佢地喺天上揾媽媽,天神捉住佢地條尾將佢地牽制住,當佢地揾到佢地鍾意嘅媽媽,佢地就會掙脫條尾,飛入媽媽個肚入面,所以佢地出世,個patpat就有一撻瘀痕囉
Poyau
|
chababycha 發表於 18-12-11 16:04
大部分bb都有呢撻班,叫蒙古班,胎記黎,大大下會無左,你可上網揾下資料
仲有個好sweet的傳説講呢撻班,佢 ...

原來有段故
days.bb
|

多謝JM分享
C+B
|

紅色有可能係血管瘤,大部分小朋友大咗會退。利申,我唔係專業,但有識既小朋友生過。
tsung
|

原來咁