時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章

事情發展至今,最多人談論的是護照,剛才tbb 六點半新聞,用了十分鐘報導有關新聞,內容是港府解釋護照問題、孟晚舟申請保釋和中加關係有變。老美個角色去咗邊?
砌人唔入就轉移視線?

伯爵府

我都想知點解要捉佢

公爵府

李斯特 發表於 18-12-11 19:00
我都想知點解要捉佢

是因為她有幾本護照嗎?

侯爵府

是因為樹大招風, 爛仔國眼紅

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

伯爵府

1773 發表於 18-12-11 19:10
是因為她有幾本護照嗎?

當然唔會。
我都有幾本啦
我去美國去加拿大都無事
唔止一次帶兩本去

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係美國為咗打擊中國發展5G巿場,芯片技術,擄人勒索,為中美經貿90日談判期攞籌碼。

侯爵府

回覆樓主:

比美國同加拿大呢班恐怖份子擄人勒索,比錢比著數佢地就有機會放人。

公爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-12-11 21:48
係美國為咗打擊中國發展5G巿場,芯片技術,擄人勒索,為中美經貿90日談判期攞籌碼。

就係為咗掩飾老美呢d下賤行為,現在企圖轉移大眾視線,不停護照護照護照

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

1773 發表於 18-12-11 22:01
就係為咗掩飾老美呢d下賤行為,現在企圖轉移大眾視線,不停護照護照護照
...

咪係囉,美國唔係因為護照事件拉人,點解要公開孟護照資料?再講,而家孟被判罪了嗎?孟嘅人權喺邊度?點解可以咁樣公開一個未被判有罪嘅人的資料? 美佬話掌握證據,但到今日都未向加拿大要求引渡孟。

反而攞護照事出嚟"泣泣揚揚"?係有問題,美佬一早入咗孟啦,放啲風聲出嚟,等班漢奸幫手煽動,哩幾日舖天蓋地喺護照事上大造文章,叫全世界人都忘記了美佬擄人勒索,想製造新聞去蓋過佢哋嘅惡行,無私顯見私。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-12-11 09:16
咪係囉,美國唔係因為護照事件拉人,點解要公開孟護照資料?再講,而家孟被判罪了嗎?孟嘅人權喺邊度?點 ...
我都覺得好過份~

未審先判, 將個人資料赤裸裸呈現公眾面前, 何謂私隱? 何謂人權?

林鄭都話要保護個人私隱, 為免被人將護照事件炒作, 政府先至出來澄清解釋。
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

象牙宮

Charitymami 發表於 18-12-11 22:40
我都覺得好過份~

未審先判, 將個人資料赤裸裸呈現公眾面前, 何謂私隱? 何謂人權?

林鄭都話要保護個人私隱, 為免被人將護照事件炒作, 政府先至出來澄清解釋。

平時講公義,講民主,講人權,講私隱嗰班人去咗邊度?

哩班平時滿口仁義道德嘅人,不但無視美國粗暴對待一個未被判罪嘅人,竟然仲配合美佬去渲染護照事件,佢哋平時口中的公義,人權去咗邊度?

伯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-12-11 23:03
平時講公義,講民主,講人權,講私隱嗰班人去咗邊度?

龍門已搬

DoReMi媽媽    發表於 18-12-12 16:27

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢個時候仲有啲生物仲媚外先至係悲哀
都好嘅,又係一面照妖鏡
佢哋自己本身都係時候檢討下
不過識得檢討都唔係黃絲

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

calvin1230hk 發表於 18-12-11 21:56
比美國同加拿大呢班恐怖份子擄人勒索,比錢比著數佢地就有機會放人。

無錯,呢頭話侵侵拉人前唔知,又憤怒呀咁,儘於都要露出偷仔本性,現在又話如對談判有用,會插手于預。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

翡翠宮

畀面勳章

中國漢奸何其多
日日是好日

水晶宮

...

轉移視線,去懷疑去衝擊自己政府 老美手段先讓人自己打自己

珍珠宮

2024年龍年勳章

DoReMi媽媽 發表於 18-12-11 21:48

答對

DoReMi媽媽    發表於 18-12-12 16:26

象牙宮

ricecooking 發表於 18-12-12 16:07
轉移視線,去懷疑去衝擊自己政府 老美手段先讓人自己打自己

分化社會,等國家/地區自己打自己,美佬不傷一兵一卒,就可以瓦解各國各地勢力,顏色革命一直冇停過

大宅

...

其實有咩好嘈? 有咩重要過自己子女?人家已用子女投票, 比子女加拿大讀書及入藉。從來都叫你地愛國, 自己仔女愛外國, 叫窮人
守護佢既人權。

首頁

尾頁

跳至